Πώς ο χρυσός χάνει τη λάμψη του

Πώς ο χρυσός χάνει τη λάμψη του

Πώς ο χρυσός χάνει τη λάμψη του 1

REUTERS/Ilya Naymushin

Προς τρίτη εβδομάδα απωλειών οδεύει ο χρυσός, καθώς έχει ανοίξει η όρεξη των επενδυτών για ρίσκο. Με ολοένα και περισσότερους να στρέφονται στις μετοχές, αλλά και στα ομόλογα των χωρών του Νότου, το πολύτιμο μέταλλο, αν και αποτελεί παραδοσιακό καταφύγιο σε περιόδους αναταραχής και ισχυρών πιέσεων στην παγκόσμια οικονομία όπως η σημερινή, χάνει τη λάμψη του. 

Η τιμή σποτ του χρυσού στην αγορά του Λονδίνου καταγράφει σήμερα πτώση 0,2% στα 1.708,07 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του μετάλλου στη Νέα Υόρκη υποχωρούν 0,9% στα 1.711,80 δολάρια η ουγκιά.

Σε εβδομαδιαία βάση οι απώλειες για την τιμή σποτ είναι οι μεγαλύτερες από την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαΐου. Αν και δεν έχουν απομακρυνθεί ιδιαίτερα από τα υψηλά 7 ετών, στα οποία είχαν σκαρφαλώσει τον περασμένο μήνα (απέχει περίπου 3%)  προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι επενδυτές απομακρύνονται από τον χρυσό την ώρα που η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται στη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930 και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας. 

Είναι και αυτό ένα παράδοξο των αγορών στην παράξενη εποχή του νέου κορωνοϊού. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *