Πώς έκλεισε το deal πώλησης της Forthnet στη United

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
tigoum@naftemporiki.gr
 
Έπειτα από 3,5 χρόνια διαπραγματεύσεων με διάφορους φορείς για την πώληση της Forthnet χθες ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας των τραπεζών με τη United Group (θυγατρική της BC Partners) για την εξαγορά του χρέους της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και των μετοχών που βρίσκονται στην κατοχή των πιστωτών της (τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica). 

Το τίμημα για την εξαγορά των υφιστάμενων απαιτήσεων των πωλητών – τραπεζών ύψους περίπου 281 εκατ. ευρώ, των μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι πωλητές με συνολικό υπόλοιπο κεφαλαίου κατά προσέγγιση 52 εκατ. (οι Μετατρέψιμες Ομολογίες) και όλων των κοινών μετοχών της Forthnet που κατέχουν σήμερα οι τράπεζες (περίπου 36%) δεν ανακοινώθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το σύνολο των δανείων (333 εκατ. ευρώ) η United θα καταβάλει περί τα 45 εκατ. ευρώ, ποσό που εφόσον επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι οι τράπεζες θα έχουν συμφωνήσει σε «κούρεμα» της τάξεως του 86%. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη συμφωνία θα φθάσει τα 100 εκατ. ευρώ (όλα τα βήματα).

Βάσει της επίσημης ανακοίνωσης οι πωλητές «δύνανται υπό ορισμένες περιστάσεις να διατηρήσουν αριθμό των μετοχών που έχουν στην κατοχή τους. Η συναλλαγή υπόκειται στην προηγούμενη λήψη των αναγκαίων κανονιστικών εγκρίσεων και τους συνήθεις όρους ολοκλήρωσης». Όπως εκτιμάται μπορεί να χρειαστεί 3 έως 6 μήνες καθώς το πιθανότερο είναι η βασική έγκριση να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *