Πλημμυρισμένα σπίτια, κατολισθήσεις, κλειστά σχολεία

Πλημμυρισμένα σπίτια, κατολισθήσεις, κλειστά σχολεία


Νέα δοκιμασία για τη σεισμόπληκτη Σάμο, που από τα ξημερώματα της Τρίτης πλήττεται και από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις συνεχείς, έντονες βροχοπτώσεις.

Ήδη από νωρίς το πρωί στη Δυτική Σάμο παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα στο Καρλόβασι, όπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Λυμπέρη, αρκετά σπίτια πλημμύρισαν.

Επιπλέον, στο λιμάνι Καρλοβάσου «έσπασε» ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η γύρω περιοχή, ενώ και στην πλαγιά της Αγίας Τριάδας σημειώθηκαν κατολισθήσεις, όπως και στον δρόμο για Λέκκα και Κοσμαδαίους.

Πλημμυρισμένα σπίτια, κατολισθήσεις, κλειστά σχολεία 1

FACEBOOK/ΝΊΚΟΣ ΧΑΤΖΗΙΑΚΏΒΟΥ

Με το πρώτο φως της ημέρας μηχανήματα του δήμου, σε συνεργασία με την Π.Ε. Σάμου, καταβάλλουν προσπάθειες αποκατάστασης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Σάμου, Γιώργο Μιαούλη, η Υπηρεσία δέχθηκε 30 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας στην περιοχή και ήδη έως τις 12 το μεσημέρι είχε ανταποκριθεί στις 20.

Με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες της Δυτικής Σάμου (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) δεν λειτουργούν σήμερα.

Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου τονίζει πως «μια μεγάλη μεγέθους σε ένταση καταιγίδα πλήττει τη νήσο Σάμο και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα υπολογίζεται να διαρκέσει 24 ώρες.

Πλημμυρισμένα σπίτια, κατολισθήσεις, κλειστά σχολεία 2

FACEBOOK/ΝΊΚΟΣ ΧΑΤΖΗΙΑΚΏΒΟΥ

Παρακαλούμε να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας στο ελάχιστο, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων και και πλημμυρών, και να αποφεύγεται να διασχίζεται δρόμους από όπου περνάνε χείμαρροι».

Με τη σειρά της, και η δημοτική Αρχή Δυτικής Σάμου συνιστά ιδιαίτερη προσοχή λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και υπενθυμίζει τις οδηγίες της της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις πλημμύρες.

Στην Ανατολική Σάμο

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και στην Ανατολική Σάμο, όπου, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, Γιώργο Μιαούλη, η Υπηρεσία δέχθηκε 9 κλήσεις από Βαθύ και Ηραίο για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας.

Με εντολή του δημάρχου, Γιώργου Στάντζου, κλειστά παρέμειναν το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βουρλιωτών, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα, το Νηπιαγωγείο Ηραίου και το Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Πύργου, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε στη λειτουργία τους η έντονη βροχόπτωση.

Σε ανακοίνωσή του το μεσημέρι, ο δήμος αναφέρει πως από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της κακοκαιρίας, τα συνεργεία του βρίσκονται επί τόπου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την 79 ΑΔΤΕ, καταβάλλονται προσπάθειες αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η έντονη βροχόπτωση.

«Δεδομένης της ισχύουσας έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί ο δήμος μας από τη μέρα του σεισμού, σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου, κ. Στάντζου με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, υπήρξε διαβεβαίωση ότι διατίθενται όλοι οι πόροι σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό τόσο των πολιτικών υπηρεσιών, όσο και της στρατιωτικής υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προκύπτουν».

naftemporiki.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *