Ποιες είναι οι ιδανικές ημέρες για να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια – News.gr


Αυτός είναι ο τρόπος για να γλυτώσετε χρήματα

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησε η Google Flights, οι μέρες της εβδομάδας που είναι ιδανικές για να αγοράσεις αεροπορικά εισιτήρια είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια εκείνων των ημερών είναι κατά 17% φθηνότερα συγκριτικά με εκείνα του Σαββατοκύριακου.

Όπως εξηγεί ο James Byers, διευθυντής προϊόντων της Google Flights, η παραπάνω συνθήκη ισχύει μόνο εάν τα εισιτήρια έχουν κλειστεί αρκετές εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Κι αυτό γιατί όσο πλησιάζουν οι μέρες, τόσο αυξάνεται και η τιμή τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την 1η Αυγούστου 2017 έως την 1η Αυγούστου 2022, ενώ όσον αφορά τις ΗΠΑ, οι τιμές των εισιτηρίων είναι ακόμη φθηνότερες εάν πρόκειται για εγχώριες πτήσεις.

Το μυστικό για να βρεις φθηνές πτήσεις

Όπως επισημαίνει ο James Byers, η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει σε κάποιον που σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι του είναι να κάνει μια έγκαιρη κράτηση. Ο ίδιος υποστήριξε τη συγκεκριμένη θέση, δηλώνοντας πως τα αεροπορικά εισιτήρια είναι χαμηλότερα μεταξύ τριών και οκτώ εβδομάδων πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.

Σημαντικό είναι, επίσης, να σημειωθεί πως οι απευθείας πτήσεις κοστίζουν κατά μέσο όρο περίπου 20% περισσότερο από τις πτήσεις ανταπόκρισης.

Όπως καταλήγει στην έρευνά της, όμως, η Google Flights, μια τέτοια κίνηση είναι αρκετά ριψοκίνδυνη, καθώς κανείς από τους ταξιδιώτες δεν μπορεί να προβλέψει εκ των προτέρων πιθανές καθυστερήσεις ανάμεσα στις πτήσεις.

 

Σχετικά Tags

αεροδρόμιο ταξίδι αεροπορικά εισιτήρια





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *