Πετρέλαιο: Θολό το τοπίο για τη συνεδρίαση του OPEC+

Πετρέλαιο: Θολό το τοπίο για τη συνεδρίαση του OPEC+

Πετρέλαιο: Θολό το τοπίο για τη συνεδρίαση του OPEC+ 1

REUTERS/Nick Oxford

Aβέβαιο παραμένει το εάν το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και η Ρωσία, η συμμαχία που είναι γνωστή ως OPEC+, θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξετάσουν παράταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής. 

Η συμφωνία έχει φέρει αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, με την τιμή του πετρελαίου μπρεντ να σπάει τις προηγούμενες ημέρες και το φράγμα των 40 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες. Ωστόσο σήμερα η τιμή καταγράφει πτώση άνω του 1% στα 39,37 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι προσδοκίες για διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης σήμερα, Πέμπτη, δεν επιβεβαιώθηκαν, ούτε έχει ανακοινωθεί προς το παρόν μία συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Πηγές του OPEC+ μιλώντας στο Reuters άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η τηλεδιάσκεψη να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη της εβδομάδας. Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως προϋπόθεση είναι να υπάρξει συμφωνία υψηλότερης συμμόρφωσης στις μειώσεις από το Ιράκ και άλλες χώρες, που σήμερα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις δεσμεύσεις τους. 

«Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των υπουργών για την πιθανότητα να αναπληρωθούν τα χαμηλά επίπεδα συμμόρφωσης του Μαΐου μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο» εξηγούσαν. Αν διαφανεί δυνατότητα συμφωνίας, τότε μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και στο παρά πέντε μία τηλεδιάσκεψη. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *