Πέντε ταξίδια με ατμοκίνητο τρένο που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε

Πέντε ταξίδια με ατμοκίνητο τρένο που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε

Ζήστε τη χαρά των ατμοκίνητων συρμών

Τα ατμοκίνητα τρένα προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, αφού σε ένα τέτοιο ταξίδι ανακαλύπτεις τα πιο άγρια τοπία της γης, διασχίζοντας ποτάμια, φαράγγια και λίμνες σε μια νοσταλγική διαδρομή από το National Geographic.

Σιδηρόδρομος Πάφινγκ Μπίλι – Αυστραλία

Πέντε ταξίδια με ατμοκίνητο τρένο που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε 1

Η άγρια ομορφιά της της αυστραλιανής φύσης αποκαλύπτεται σε μια κυκλική διαδρομή 48 χιλιομέτρων κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής στενού πλάτους από το Μπέλγκρειβ, βόρεια της Μελβούρνης και μέσα από τους νότιους πρόποδες των Οροσειρών Ντάντενονγκ.

Το τρένο ανηφορίζει το Μένζις Κρικ, το Έμεραλντ, το Λέικσαιντ και το Κοκατού με προορισμό την κωμόπολη Τζέμπρουκ, όπου θα σταματήσετε για λίγο πριν από το ταξίδι της επιστροφής στο Μπέλγκρειβ.

Εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια εκτός της ημέρας των Χριστουγέννων, ενώ προσφέρει διάφορες εκδηλώσεις από μουσικές βραδιές μέχρι θεματικές νύχτες… φόνου.

Ορεινός σιδηρόδρομος Νιλγκίρι – Ινδία

Πέντε ταξίδια με ατμοκίνητο τρένο που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε 2

Λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς της διαδρομής μέσα από την οροσειρά Νιλγκίρι στην Ινδία ο σιδηρόδρομος έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η γραμμή σκαρφαλώνει σε μια απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Μετουπαλαιγιάμ στο Οοτακαμούντ, 2.268 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Κάθε μέρα εκτελείται μόνο ένα δρομολόγιο προς κάθε κατεύθυνση, συνολικής διάρκειας 4.5 ωρών και αποτελεί το πιο αργοκίνητο τρένο της Ινδίας.

Χάρτσερ Σμαλσπουρμπάνεν – Γερμανία

Πέντε ταξίδια με ατμοκίνητο τρένο που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε 3

Η γραμμή από το Βέρνιγκεροντε μέχρι το Νόρντχαουζεν έχει ένα παρακλάδι για ατμοκίνητα τρένα από το Ντραι Άνεν Χόνε που σκαρφαλώνει στα 1.142 μέτρα της κορυφής του βουνού Μπρόκεν. Τα τρένα αγκομαχούν ανηφορίζοντας τη γεμάτη στροφές και δασόφυτη ύπαιθρο του Εθνικού Πάρκου Χαρτς. Δρομολόγια εκτελούνται όλο το χρόνο.

Σιδηρόδρομος Φεστίνιονγκ – Ουαλία

Πέντε ταξίδια με ατμοκίνητο τρένο που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε 4

Με αφετηρία το Πορθμάντογκ, η γραμμή σκαρφαλώνει 213 μέτρα μέχρι το Μπλαινάου Φεστίνιονγκ στα βάθη των βουνών Μόελουιν. Εκεί μπορείτε να κάνετε μια υπόγεια περιήγηση δεκάδες μέτρα κάτω από το έδαφος στα πελώρια παλιά ορυχεία σχιστολίθου.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να ξεκουραστείτε σε μία από τις καμπίνες ή να δειπνήσετε με την οικογένεια σας ενώ δεν υπάρχει χρέωση για παιδιά κάτω των τριών ετών.

Τζάκομπαϊτ – Σκωτία

Πέντε ταξίδια με ατμοκίνητο τρένο που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε 5

Η μαγευτική διαδρομή του Τζάκομπαϊτ ξεκινάει από το Φορτ Ουίλιαμ, περνάει τη Μεγάλη Κοιλάδα, τις όχθες της Λοχ Έιλ και στη συνέχεια διασχίζει την υπέροχη καμπυλωτή οδογέφυρα του Γκλενφίναν. Ένα υπέροχο πανόραμα των Εσωτερικών Εβρίδων ανοίγεται μπροστά σας κατά την τελική κατάβαση του τρένου στο Μαλέιγκ της δυτικής ακτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *