Παρέμβαση Πάιατ για τους δύο στρατιωτικούς

Παρέμβαση Πάιατ για τους δύο στρατιωτικούς 1

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως προσηλωμένες στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ από την Ανδραβίδα.

Παρέμβαση στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στον Εβρο έκανε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ. «Οι ΗΠΑ είναι πλήρως προσηλωμένες στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών», δήλωσε ο κ. Πάιατ από την Ανδραβίδα, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018». Πρόσθεσε ότι η αμερικανική πλευρά στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα», υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο στρατιωτικών «κατ’ αρχάς διμερές». Φρόντισε να προσθέσει, ωστόσο, ότι «η πορεία διευθέτησης του προβλήματος αυτού θα εξαρτηθεί και από τη στάση των τουρκικών εισαγγελικών αρχών το επόμενο διάστημα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Αθήνα διερευνά τις εναλλακτικές και τις πρωτοβουλίες στις οποίες μπορεί να προχωρήσει, αναλόγως της στάσης που θα τηρήσει η τουρκική πλευρά.

Αναφορικά με την τηλεφωνική παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η Αθήνα δεν ζήτησε από κανέναν να μεσολαβήσει στον Ερντογάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *