Παντελερία, απόδραση στον κρυμμένο παράδεισο της Μεσογείου

Παντελερία, απόδραση στον κρυμμένο παράδεισο της Μεσογείου

Το μυστικό νησί της Ιταλίας

Η Παντελερία είναι ένα όμορφο ιταλικό νησί με άγριο ηφαιστειογενές τοπίο που βρίσκεται ανάμεσα στην Σικελία και την Τυνησία.

Μάλιστα, είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας και οι βορειοαφρικάνικες επιρροές είναι εμφανείς ιδιαίτερα στο φυσικό της τοπίο με τους φοίνικες και το υποτροπικό κλίμα της.

Παντελερία, απόδραση στον κρυμμένο παράδεισο της Μεσογείου 1

Το νησί – ησυχαστήριο παράγει ίσως την καλύτερη κάπαρη στον κόσμο και εδώ μπορεί να απολαύσει κανείς το μοναδικό γλυκό κρασί της, το Passito.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Santaria, μια φυσική πισίνα μέσα σε σπηλιά, η οποία, σύμφωνα με τον μύθο φιλοξενούσε τον έρωτα της Καλυψούς και του Οδυσσέα.

Παντελερία, απόδραση στον κρυμμένο παράδεισο της Μεσογείου 2

Στα γαλαζοπράσινα νερά της μπορεί κανείς να απολαύσει λασπόλουτρα αλλά και ένα μαγευτικό βραδινό μπάνιο κάτω από το φως του φεγγαριού.

Η εξερεύνηση της Παντελερίας ξεκινάει από τις σπηλιές Cala Tramontana, Cala Levante και Balata dei Turchi είτε με πεζοπορία και καταδύσεις είτε με καραβάκι γύρω από το νησί.

Παντελερία, απόδραση στον κρυμμένο παράδεισο της Μεσογείου 3

Ο Καθρέφτης της Αφροδίτης είναι στην πραγματικότητα η λίμνη Specchio di Venere σε σχήμα καρδιάς που βρίσκεται σε έναν ηφαιστειακό κρατήρα και τροφοδοτείται από θερμές πηγές.

Οι φυσικές πισίνες και η σάουνα στις σπηλιές προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη και δεν πρέπει να αμελήσει κανείς να επισκεφθεί την πιο εντυπωσιακή σάουνα στα βουνά της περιοχής Monestero.

Παντελερία, απόδραση στον κρυμμένο παράδεισο της Μεσογείου 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *