Παναθηναϊκός και Απόλλωνας Πάτρας άλωσαν τη Θεσσαλονίκη


Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έλεγξε με την άμυνα του την αναμέτρηση στο «Παλατάκι» απέναντι στον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League και επιβλήθηκε του «Δικεφάλου του Βορρά» με 81-64.

Οι «πράσινοι» ανάγκασαν με την άμυνα τους, τους γηπεδούχους να κάνουν 20 λάθη, από τα οποία ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέτυχε 24 πόντους. Η «ομάδα του τριφυλλιού», επίσης, είχε δύο παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και σχεδόν διπλάσιες ασίστ (17-9).

Ο Γιώργος Παπαγιάννης με 16 πόντους με 8/9 δίποντα, 9 ριμπάουντ και δύο κοψίματα ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

Δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν ο Ντάριλ Μέικον ο οποίος σκόραρε 14 πόντους με ένα τρίποντο και ακολούθησαν ο Χάουαρντ Σαντ – Ρος που πέτυχε 13 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ και ο Λεωνίδας Κασελάκης οποίος σκόραρε 11 πόντους.

Παρότι είδε τη διαφορά των 17 πόντων που είχε πάρει να καλύπτεται από τον Ηρακλή, που μάλιστα προσπέρασε στο σκορ στα 16” για το τέλος, ο Απόλλων κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Ιβανώφειο με 82-81 χάρη σε καλάθι του Γιάννη Μολφέτα 1,2 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των Πατρινών που βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 2-3, ενώ ο Ηρακλής που παραμένει χωρίς εντός έδρας νίκη, υποχώρησε στο 1-4.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές ο Δίπλαρος με 17 πόντους και 7 ασίστ και ο Κόουλμαν με 20 πόντους, εκ των οποίων οι οκτώ στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν.

Επίσης 17 πόντους και 10 ριμπάουντ είχε ο Ντεζόν Ντέιβις που όμως παρολίγον να γίνει μοιραίος καθώς αστόχησε στο τελευταίο τρίλεπτο, απ’ όπου προήλθε το επιθετικό ριμπάουντ και το νικητήριο καλάθι του Μολφέτα.

Για τον Ηρακλή που «σπατάλησε» ένα ημίχρονο μέχρι να βρει ρυθμό πρώτος σκόρερ ήταν ο Λιντς με 16 πόντους. Ο Ντάγκλας τελείωσε με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ όμως παρότι ήταν άστοχος (5/19 σουτ) ήταν εκείνος που με δικά του σουτ έβαλε και πάλι τον Ηρακλή στη διεκδίκηση της νίκης.

Τέλος, ο Κουζέλογλου είχε 12 πόντους με 11 ριμπάουντ και ο Αγραβάνης 14 πόντους.





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *