Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ «Ikarus» για το ντόπινγκ στη Ρωσία – Η αντίδραση της Μόσχας

Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ «Ikarus» για το ντόπινγκ στη Ρωσία – Η αντίδραση της Μόσχας

Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ «Ikarus» για το ντόπινγκ στη Ρωσία - Η αντίδραση της Μόσχας 1

Η απονομή του βραβείου Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ «Ikarus» («Ίκαρος») του γερμανού δημοσιογράφου Χάγιο Ζέπελτ (Hajo Seppelt), που αναφέρεται στο σκάνδαλο με το ντόπινγκ στην Ρωσία, προκάλεσε τον την ικανοποίηση του γερμανού δημοσιογράφου, αλλά και την αντίδραση της Μόσχας.

Ο γερμανός δημοσιογράφος, που έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά για το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD με θέμα το ντόπινγκ σκάνδαλο στην Ρωσία, σχολιάζοντας την απονομή βραβείου Όσκαρ για τον ντοκιμαντέρ του «Ίκαρος» , έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την ύπαρξη κρατικού συστήματος ντόπινγκ στη Ρωσία, επιβεβαιώθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο στο πιο υψηλό επίπεδο». Σύμφωνα με τον Ζέπελτ το βραβείο ήταν «ένα ακόμη ισχυρό χαστούκι στην άβουλη ΔΟΕ και την αδύναμη ηγεσία της, η οποία ενώ διέθετε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, ενήργησε ντροπιαστικά».

Ο Ζέπελτ είχε επανειλημμένα επικρίνει τις αποφάσεις της ΔΟΕ στο θέμα της Ρωσίας δηλώνοντας ότι έπρεπε να τιμωρηθεί για το ντόπινγκ ολόκληρο το σύστημα αθλητισμού της Ρωσίας.

Το ντοκιμαντέρ, «Ίκαρος», με σκηνοθέτη τον αμερικανό Μπράιαν Φόγκελ τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερου ντοκιμαντέρ». Ο Φόγκελ αφιέρωσε το βραβείο στον πρώην επικεφαλής του Εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Μόσχας Γκριγκόρι Ροτσενκόφ, που συμμετείχε στα γυρίσματα του και βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βαλόντιν σχολιάζοντας την απονομή του βραβείου Όσκαρ στην ταινία «’Ικαρος», δήλωσε ότι ο κόσμος όλο και πιο πολύ πολιτικοποιείται και οι ΗΠΑ καταβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση τόσο πολλές προσπάθειες, που αύριο δεν θα μείνει τίποτα ούτε από την Τέχνη ούτε από τον Αθλητισμό.

Πηγές: Deutcshe Welle, Ria Novosti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *