Ως ύποπτα καλούνται περισσότερα από 20 πρόσωπα για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Ως ύποπτα καλούνται περισσότερα από 20 πρόσωπα για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Ως ύποπτα καλούνται περισσότερα από 20 πρόσωπα για τη φονική φωτιά στο Μάτι 1

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τέλεση αξιόποινων πράξεων καλούνται να δώσουν περισσότερα από 20 άτομα που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο πρώτος κύκλος της εισαγγελικής έρευνας έκλεισε με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις στο σύνολο των προσώπων που αναφέρονται στις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων αλλά και άλλων που έχουν προκύψει από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεταξύ αυτών, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία πριν από 15 ημέρες κλήθηκε σε εξηγήσεις και για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται το σύνολο των αδικημάτων που αποδίδονται στα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση στις μηνύσεις ακόμα και αυτά που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο.

Δούρου: Υψίστης σπουδαιότητας η έρευνα

«Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς», τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωσή της σχετικά με την κλήση της για εξέταση αναφορικά με την τραγωδία στην Ανατολική Αττική της 23ης Ιουλίου.

«Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη κρίση χρέους της χώρας μας», προσθέτει η Ρένα Δούρου.

Η περιφερειάρχης Αττικής υπογραμμίζει ότι «με ιδιαίτερη ανακούφιση» θα συμβάλει στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου, και καταλήγει:

«Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *