Ονδούρα, ένας hotspot προορισμός για τους backpackers

Ονδούρα, ένας hotspot προορισμός για τους backpackers

Είναι ένας από τους φθηνότερους προορισμούς στην Κεντρική Αμερική και, αν και συχνά παραλείπεται από τους περισσότερους ταξιδιώτες, νομίζω ότι προσφέρει την καλύτερη αξία στην περιοχή

Ο ταξιδιωτικός προορισμός της Ονδούρας είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Κεντρικής Αμερικής. Με τη σύγκρουση και τις εξεγέρσεις, η Ονδούρα απέκτησε άσχημη φήμη κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

Ωστόσο, σήμερα η Ονδούρα αρχίζει σιγά σιγά να κερδίζει πίσω τους επισκέπτες της. Ο ταξιδιωτικός παράδεισος με την οργιώδη βλάστηση, με τα άγρια ποτάμια και τους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγια μας καλεί για μερικές μέρες ανάπαυλας.

Ονδούρα, ένας hotspot προορισμός για τους backpackers 1

Βρίσκεται στο μέσο του ισθμού της Κεντρικής Αμερικής και έχει μόνο μία μικρή ακτή στον Ειρηνικό. Στην Ονδούρα ανήκει και η ομάδα των νησιών Μπαΐα στην Καραϊβική, απέναντι από τις βόρειες ακτές της χώρας.

Ονδούρα, ένας hotspot προορισμός για τους backpackers 2

Πρωτεύουσα του κράτους είναι η Τεγκουσιγκάλπα ενώ απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Ισπανία το 1821. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς μπανάνας στον κόσμο ωστόσο παραμένει μια φτωχή χώρα, ενώ υπάρχουν σχέδια ανάπτυξης οικοτουρισμού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μητροπολιτικό καθεδρικό ναό, το Πάρκο La Leona, το Πρώην Προεδρικό Μέγαρο που σήμερα στεγάζει μουσείο και το Εθνικό Πάρκο La Tigra.

Ονδούρα, ένας hotspot προορισμός για τους backpackers 3

Αποτελεί μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη με τις παραλίες που είναι πνιγμένες στους κοκκοφοίνικες, τα ομιχλώδη δάση και τους αρχαίους ναούς μέσα στη ζούγκλα.

Ονδούρα, ένας hotspot προορισμός για τους backpackers 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *