Ομόλογα: Υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς

Ομόλογα: Υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς 1

EPA/MATTEO BAZZI

Άνοδος των αποδόσεων στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, χάρη στη  βελτιωμένη τάση ανάληψης ρίσκου, μετά την ανάκαμψη των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Ασία. Χαλάρωση των πιέσεων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού για Ελλάδα και Ιταλία.

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρούσε στο 1,62%, έχοντας αναρριχηθεί ενδοσυνεδριακά έως και το 1,93%. Χαλάρωση των πιέσεων και για την Ιταλία, με το 10ετές στο 1,33%, σχεδόν δέκα μονάδες βάσης πιο κάτω σε σύγκριση με τα επίπεδα της Δευτέρας.

Οι ελπίδες για συντονισμένη δράση από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο στη μάχη κατά του Covid-19 αναπτερώνουν τις ελπίδες των επενδυτών, μία ημέρα μετά τις σκηνές πανικού στα διεθνή χρηματιστήρια και την άτακτη φυγή προς ασφαλή καταφύγια, στέλνοντας την απόδοση του γερμανικού 10ετούς(Bund) σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Η απόδοση του Bund διευρύνθηκε χθες έως και 7 μονάδες βάσης, στο -0,79%, από -0,91% του προηγούμενου κλεισίματος. Άνοδος και για την απόδοση του αντίστοιχου ολλανδικού, στο -0,57%, ενώ χθες είχε υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά, στο -0,70%.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *