Ομόλογα: Mετά την χθεσινή καταιγίδα πτώσης, εμφανίστηκαν αγοραστές

Μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων καταγράφεται στη σημερινή συνεδρίαση των εγχώριων κρατικών ομολόγων μετά τα χθεσινά υψηλά έτους που σημειώθηκαν στην 7ετία, 5ετία και 10ετία.

Η εμφάνιση των αγοραστών ήταν αναμενόμενη λόγω της αντίθετης κατεύθυνσης που ακολούθησαν τα ελληνικά ομόλογα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά των άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Σήμερα η απόδοση του 7ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 4,08% από 4,14% της χθεσινής μέρας, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται σήμερα στο 3,63% από 3,68% της προηγούμενης συνεδρίασης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέρχεται σήμερα στο 4,37% από 4,44% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση και διαπραγματεύεται στις 376 μονάδες.

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση συνεχίζεται η υποχώρηση των τιμών στα 10ετή ευρωπαϊκά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης. Ειδικότερα οι σημερινές αποδόσεις εμφανίζουν την εξής εικόνα: Ιταλία 1,89%, Γαλλία 0,89%, Ισπανία 1,48%, Πορτογαλία 1,91%, Ιρλανδία 1,04%, Γερμανία 0,62% και Κύπρος 1,84%.

Κυριακή Κανονίδου

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *