Ομόλογα: Mετά την χθεσινή καταιγίδα πτώσης, εμφανίστηκαν αγοραστές

Ομόλογα: Mετά την χθεσινή καταιγίδα πτώσης, εμφανίστηκαν αγοραστές

Ομόλογα: Mετά την χθεσινή καταιγίδα πτώσης, εμφανίστηκαν αγοραστές 1

Μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων καταγράφεται στη σημερινή συνεδρίαση των εγχώριων κρατικών ομολόγων μετά τα χθεσινά υψηλά έτους που σημειώθηκαν στην 7ετία, 5ετία και 10ετία.

Η εμφάνιση των αγοραστών ήταν αναμενόμενη λόγω της αντίθετης κατεύθυνσης που ακολούθησαν τα ελληνικά ομόλογα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά των άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Σήμερα η απόδοση του 7ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 4,08% από 4,14% της χθεσινής μέρας, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται σήμερα στο 3,63% από 3,68% της προηγούμενης συνεδρίασης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέρχεται σήμερα στο 4,37% από 4,44% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση και διαπραγματεύεται στις 376 μονάδες.

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση συνεχίζεται η υποχώρηση των τιμών στα 10ετή ευρωπαϊκά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης. Ειδικότερα οι σημερινές αποδόσεις εμφανίζουν την εξής εικόνα: Ιταλία 1,89%, Γαλλία 0,89%, Ισπανία 1,48%, Πορτογαλία 1,91%, Ιρλανδία 1,04%, Γερμανία 0,62% και Κύπρος 1,84%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *