ΟΜΕ-ΟΤΕ: Δεν σταματάμε αν δεν δικαιωθούμε

Στις αναφορές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, σχετικά με το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του Ομίλου, απαντούν οι εργαζόμενοι.

Ειδικότερα, η ομοσπονδία τους (ΟΜΕ-ΟΤΕ), που συναντήθηκε σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει πως ο επικεφαλής του ΟΤΕ «δυστυχώς δεν κόμισε γλαύκας, καθώς όλα όσα ανέφερε είναι χιλιοειπωμένα και δεν προσέθεσε κανένα νέο στοιχείο στον δημόσιο διάλογο».

Παράλληλα, δηλώνει πως οφείλει να καυτηριάσει τη φράση του ότι «όλα όσα κατάφερε η εταιρεία στα χρόνια της κρίσης δεν ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης με τα σωματεία».

Όπως εξηγεί, «μεταξύ 2012 και 2019 τα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων (EBIDTA) αυξήθηκαν κατά 88%. Επίσης, μετά το 2016 τα προαναφερθέντα κέρδη αυξάνονται 6% κατά μέσο όρο, ανά έτος.

Μεταξύ 2012 και 2019 το συνολικό μισθολογικό κόστος, στο οποίο περιλαμβάνονται οι αποδοχές και τα επιδόματα του προσωπικού, τα κόστη σχετιζόμενα με το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης και οι πόροι για τον λογαριασμό νεότητας, μειώθηκαν κατά 55%.

Το μισθολογικό κόστος ως ποσοστό επί των εσόδων μειώθηκε μεταξύ 2012 και 2019 κατά 56%. Ειδικά, το 2018 αντιστοιχούσε στο 15,6% των εσόδων, όταν το 2012 το μισθολογικό κόστος ήταν ίσο με το 31,8% των εσόδων.

Όλα αυτά προέκυψαν ακριβώς επειδή εταιρεία και ΟΜΕ-ΟΤΕ υπέγραφαν ΣΣΕ με αίσθημα ευθύνης» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, που διερωτώνται: «Αλήθεια αναρωτιόμαστε ποια είναι η οικονομική συνεισφορά των μελών της διοίκησης στη βιωσιμότητα της εταιρείας αυτή την οκταετία;

Αλήθεια δεν είναι ότι με δική σας αποκλειστικά ευθύνη μάς γυρίσατε στην εποχή του ’80, όπου χρειάζεται μέσο για μια νέα σύνδεση ή αποκατάσταση μιας βλάβης;».

Η πλευρά των εργαζομένων δηλώνει πως προσέρχεται στην αυριανή συνάντηση για διαπραγμάτευση της ΣΣΕ «με στόχο να επανέλθει η ηρεμία στην εταιρεία, η οποία είχε διασαλευτεί μετά τις άστοχες κινήσεις της διοίκησης.

Όπως ξεκαθαρίζει, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ, τριετούς διάρκειας με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους και πραγματικές αυξήσεις για όλους «θα είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας διοίκησης και εργαζομένων για την κοινή πορεία στο μέλλον.

Εάν δεν εισακουστούν από τη διοίκηση τα αιτήματά μας, ο αγώνας που κάναμε μέχρι τώρα δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή. Δεν σταματάμε αν δεν δικαιωθούμε» τονίζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *