Ολυμπιακός: Η άμυνα δίνει τίτλο, φέρνει και σπουδαία ρεκόρ

Ολυμπιακός: Η άμυνα δίνει τίτλο, φέρνει και σπουδαία ρεκόρ 1

«Η επίθεση φέρνει φίλους, αλλά η άμυνα τίτλους», λέει ένα ποδοσφαιρικό ρητό, που σε ποδοσφαιρικές σχολές όπως η ελληνική ίσως και να είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες σεζόν της Super League, όπου το πρωτάθλημα δεν πήγε στην ομάδα που είχε τα περισσότερα γκολ ενεργητικό, αλλά τα λιγότερα παθητικό.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός, που από το ματς της Κυριακής (23/02) στην Τούμπα και τη νίκη 0-1 είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο της περιόδου 2019-20, έχει και την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση, αλλά η όλη δουλειά γίνεται από τη συνολική ανασταλτική λειτουργία, με τα μόλις 9 τέρματα στην εστία του Ζοσέ Σα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε την κανονική διάρκεια δεχόμενη μόλις 3 γκολ στους 13 αγώνες που έδωσε εκτός έδρας, με μέσο όρο 0,23 γκολ ανά αγώνα, ενώ το αξιοπερίοεργο είναι πως στο Καραϊσκάκη δέχθηκε τα διπλάσια, ενώ ακολουθεί και το ματς της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής πριν τα πλέι οφ, με τον Παναιτωλικό στο φαληρικό γήπεδο.

Με αυτόν τον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν και το δικό της ρεκόρ της σεζόν 2008-09, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο τους, όταν είχαν δεχθεί 6 τέρματα σε 15 εκτός έδρας αναμετρήσεις (μέσος όρος 0,4 γκολ ανά ματς).

Επίσης, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 8 σερί εκτός έδρας αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ, με τελευταίο αυτό που σημείωσε ο Εμμανουηλίδης στις 23 Νοεμβρίου, κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οκτώ σερί εκτός έδρας παιχνίδια με μηδέν παθητικό είχε και ο Παναθηναϊκός της σεζόν 1969-70.

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα ρεκόρ σε παθητικό τερμάτων, αυτά ανήκουν στην ΑΕΚ της σεζόν 201-18 με 12 γκολ σε 30 ματς και μέσο όρο 0,4 και στους ίδιους τους Πειραιώτες της περιόδου 1972-73, όταν κατέγραψαν τον μικρότερο μέσο όρο της ιστορίας στην Ελλάδα με 0,38 γκολ ανά παιχνίδι, αλλά σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών (13 τέρματα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *