Ολοκληρώθηκε η ελληνική προεδρία στη 16η σύνοδο υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ολοκληρώθηκε η ελληνική προεδρία στη 16η σύνοδο υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης


Ολοκληρώθηκε σήμερα η ελληνική προεδρία, μετά την τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) της 16ης συνόδου των υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η συνεδρίαση έκλεισε με την έγκριση των δύο ψηφισμάτων για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Αθλητισμού και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Αθλητισμό.

Τα δύο εγκεκριμένα κείμενα, που συζητήθηκαν αναλυτικά στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στην Επιτροπή των υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα συμπεράσματα της 16ης συνόδου των υπουργών Αθλητισμού συνόψισαν, εκτός από τον κ. Αυγενάκη, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΣτΕ, Γκαμπριέλα Μπαταϊνί-Ντραγκόνι και ο προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, Νιλς Νίγκαρντ.

Η κυρία Μπαταϊνί-Ντραγκόνι είναι η ανώτερη εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης σε όλες τις υπουργικές διασκέψεις από το 2006 και ύστερα, έχοντας διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στις διακρατικές συνεργασίες και στην αναβάθμιση του Αθλητισμού.

«Μέσα από την ομόφωνη έγκριση των δύο ψηφισμάτων θα προκύψουν νέες και αποτελεσματικές εθνικές στρατηγικές, με τη συσπείρωση και αρωγή όλων των δυνάμεων του αθλητικού κινήματος. Παράλληλα, είμαι βέβαιος ότι πλέον ο καθένας υπουργός, με τη δική του συμβολή, θα δημιουργήσει νέες προοπτικές και καινοτόμες πολιτικές, ώστε η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταστεί πυλώνας της αναθεωρημένης Ευρωπαϊκής Χάρτας Αθλητισμού» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *