Ολλανδία: Νέα κλήση του Ιρανού πρέσβη από την κυβέρνηση, μετά τον απαγχονισμό δύο αντρώνΟλλανδία: Νέα κλήση του Ιρανού πρέσβη από την κυβέρνηση, μετά τον απαγχονισμό δύο αντρών 1

“Συγκλονισμένος από τις φρικτές εκτελέσεις των διαδηλωτών στο Ιράν. Θα καλέσω τον πρεσβευτή του Ιράν για να υπογραμμίσω τις σοβαρές ανησυχίες, ενώ καλώ τις χώρες-μέλη της ΕΕ να πράξουν το ίδιο”, έγραψε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ στο Twitter.

Η ολλανδική κυβέρνηση θα καλέσει τον πρέσβη του Ιράν στη χώρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, προκειμένου να εκφράσει τις βαθιές ανησυχίες της για την εκτέλεση διαδηλωτών, όπως ανέφερε σήμερα Σάββατο ο Ολλανδός υπουργός των Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα.

“Συγκλονισμένος από τις φρικτές εκτελέσεις των διαδηλωτών στο Ιράν. Θα καλέσω τον πρεσβευτή του Ιράν για να υπογραμμίσω τις σοβαρές ανησυχίες, ενώ καλώ τις χώρες-μέλη της ΕΕ να πράξουν το ίδιο”, έγραψε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

To Ιράν απαγχόνισε σήμερα δύο άντρες που κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας στην διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν στη χώρα μετά από τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής με καταγωγή από το Κουρδιστάν Μάχσα Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Χούκστρα δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές υπαγορεύουν την ανάγκη για την επιβολή πιο σκληρών κυρώσεων κατά του Ιράν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με αυτές που εξετάζονται κατά την τρέχουσα περίοδο.

Η Ολλανδία είχε καλέσει επίσης, τον Ιρανό πρεσβευτή στη Χάγη τον προηγούμενο μήνα, για να διαμαρτυρηθεί κατά της εκτέλεσης διαδηλωτών στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *