Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τον αισθητήρα 108MP των Samsung Galaxy S20!

Η Samsung παρουσίασε τον αισθητήρα εικόνας επόμενης γενιάς 108MP, τον Samsung ISOCELL Bright HM1. Με ένα εύρος τεχνολογιών που ενισχύουν τη φωτεινότητα όπως η Nonacell και η Smart-ISO στην HDR σε πραγματικό χρόνο, ο ISOCELL Bright HM1 επιτρέπει φωτεινότερες και πιο λεπτομερείς φωτογραφίες 108Mp καθώς και 8Κ βίντεο υψηλής ευκρίνειας στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Σε κλίμακα 1/1.33” με 108 εκατομμύρια 0.8μm pixels, ο ISOCELL Bright HM1 διαθέτει την πρώτη τεχνολογία αιχμής Nonacell στη βιομηχανία, η οποία εξασφαλίζει φωτεινότερες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το 2017, η Samsung παρουσίασε την Tetracell, μια εικόνα συγχώνευσης pixel με μια εξειδικευμένη διάταξη δύο-προς-δύο, που συνδυάζει τέσσερα γειτονικά pixels για να λειτουργήσουν ως ένα μεγαλύτερο pixel. Η Nonacell είναι μια ενισχυμένη έκδοση της Tetracell, με δομή pixel τρία-προς-τρία. Στον HM1, η Nonacell συνδυάζει εννιά γειτονικά 0.8μm pixels σε ένα μεγαλύτερο 2.4μm pixel, υπερδιπλασιάζοντας έτσι την απορρόφηση φωτεινότητας της Tetracell.

Καθώς ο αριθμός των συγχωνευμένων κυψελίδων αυξάνεται, αυξάνονται και οι χρωματικές παρεμβολές, δυσχεραίνοντας τις τεχνολογίες συγχώνευσης pixel. Ενώ τέτοιες δυσκολίες περιόριζαν θεωρητικά τη Nonacell, ο ΗΜ1 ήταν σε θέση να υλοποιήσει τη μέθοδο, υιοθετώντας την ISOCELL Plus τεχνολογία της Samsung, η οποία μειώνει δραστικά την χρωματική σύγχυση, την οπτική απώλεια καθώς και την αντανάκλαση φωτός.

Για κορυφαία αποτελέσματα, ο HM1 συμπληρώνει τη Nonacell με πλήθος άλλων προηγμένων τεχνολογιών pixel. Για παράδειγμα, η τεχνολογία Smart-ISO της ΗΜ1 παράγει ζωηρές και ρεαλιστικές εικόνες, επιλέγοντας έξυπνα την βέλτιστη ISO. Οι υψηλές ISO χρησιμοποιούνται σε σκοτεινές συνθήκες ενώ οι χαμηλές ISO είναι καλύτερες για πιο φωτεινά περιβάλλοντα, αφού ελέγχουν τον κορεσμό του φωτός.

Σε δύσκολα περιβάλλοντα για φωτογράφιση, με μεικτές συνθήκες φωτισμού, η HDR τεχνολογία σε πραγματικό χρόνο της ΗΜ1 βελτιστοποιεί τις λήψεις, παράγοντας ακόμα πιο φυσικά βίντεο και φωτογραφίες. Αντιστοιχίζοντας τα πιο κατάλληλα μεγέθη σε κάθε pixel, η ΗΜ1 είναι σε θέση να καταγράψει σκηνές σε πολλαπλές εκθέσεις ταυτόχρονα, αποτυπώνοντας HDR εικόνα σε πραγματικό χρόνο για λειτουργίες προεπισκόπησης και λήψης. Για αποτελέσματα μεγαλύτερης ακρίβειας, η ΗΜ1 υποστηρίζει ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (EIS) βασισμένη σε γυροσκόπιο και Super-PD, μια προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης φάσης, για γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση.

Η HM1 επιτρέπει στους χρήστες την προεπισκόπηση και λήψη μακρινών και κοντινών εικόνων, μέχρι και 3Χ zoom χωρίς απώλειες, διατηρώντας την ποιότητα της εικόνας. Και αυτό, χάρη στον αισθητήρα που μετατρέπει απευθείας τα pixels χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο hardware IP. Με 108 εκατομμύρια pixels, ο αισθητήρας είναι επίσης σε θέση να παράγει εικόνες μέχρι και 3x zoom σε ανάλυση 12MP, χωρίς αναβάθμιση.

Ο αισθητήρας εικόνας Samsung ISOCELL Bright HM1 βρίσκεται σε μαζική παραγωγή.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *