Ο προεκλογικός χάρτης σε Θεσσαλία και Ιόνια

Ο νυν δήμαρχος Κερκύρας Κων. Νικολούζος πιθανότατα θα δηλώσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκλογικές «ζυμώσεις» σε Βόλο, Τρίκαλα, αλλά και στα Ιόνια Νησιά. Εν πολλοίς, το «τοπίο» με εξαίρεση τη Ζάκυνθο έχει σχηματοποιηθεί, με τους ήδη δημάρχους αλλά και γνωστούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες της εκάστοτε περιοχής να δηλώνουν «παρών» στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στον Δήμο Βόλου, ο νυν δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος στέλνει μηνύματα προς άπαντες ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία, ωστόσο είναι γεγονός ότι καταλυτικός παράγοντας για την οριστικοποίηση του προεκλογικού τοπίου θα είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου, που δικάζει την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων. Και αυτό γιατί, αν τελικά ο κ. Μπέος καταδικαστεί για δωροδοκία, εκπίπτει του αξιώματός του και δεν μπορεί να είναι υποψήφιος. Εν τω μεταξύ, υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές έχουν δηλώσει ο δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νάνσυ Καπούλα, η οποία πιθανότατα θα στηριχθεί από τη Ν.Δ., ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Αργύρης Κοπανάς, ο οποίος επίσης προέρχεται από τη Ν.Δ., καθώς και ο Απόστολος Παπαδούλης, ο οποίος θα έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Στον Δήμο Αλμυρού, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης θα είναι και πάλι υποψήφιος. Ο ίδιος ωστόσο προ ημερών ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να έχει τη στήριξη κανενός πολιτικού κόμματος. Στη «μάχη» για τη διεκδίκηση του δήμου θα συμμετέχουν επίσης η κόρη του πρώην δημάρχου Αλμυρού Ζωή Ράππου, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκου.

Ο προεκλογικός χάρτης σε Θεσσαλία και Ιόνια 1
Ο νυν δήμαρχος Τρικάλων Δημ. Παπαστεργίου θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του.

Στα Τρίκαλα

Στον Δήμο Τρικκαίων, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του με αντιπάλους, επί του παρόντος, τον Κωνσταντίνο Κρεμμύδα και τη Στέλλα Αλεξοπούλου, η οποία θα κατέλθει ως επικεφαλής του «Πράσινου Κινήματος». Αγνωστο παραμένει τι θα πράξει τελικώς ο Γιώργος Ηλιάδης, ο οποίος είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Στον Δήμο Μετεώρων (σ.σ. πρώην Καλαμπάκας), ο νυν δήμαρχος Χρήστος Σινάνης θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία του και απέναντί του θα έχει τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο οποίος θα κατέβει με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, αλλά και τον Θοδωρή Αλέκο.

Στον Δήμο Κέρκυρας πιθανότατα θα δηλώσει εκ νέου υποψηφιότητα ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τελικώς θα έχει ή όχι τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψηφιότητα, πάντως, έχουν δηλώσει η Μερόπη Υδραίου, η οποία προέρχεται από τη Ν.Δ. αλλά έχει καταρτίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος επίσης προέρχεται από τη Ν.Δ. και ο Σπύρος Πουλής, ο οποίος θα συμμετέχει ως ανεξάρτητος.

Στους Παξούς πιθανότατα υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Σπύρος Βλαχόπουλος και αντίπαλός του ο επιχειρηματίας Σπύρος Αρώνης.

Στον Δήμο Ζακύνθου οι υποψηφιότητες είναι εντελώς «ρευστές», καθώς ο νυν δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς δεν έχει «ανοίξει» τα χαρτιά του και παρά το γεγονός ότι ακούγονται πολλά ονόματα, ο μόνος ο οποίος έχει δηλώσει επίσημα υποψηφιότητα είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Γιώργος Αρμένης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *