Ο «Μάης των παραμυθιών» γιορτάζει για έβδομη χρονιά

Ο «Μάης των παραμυθιών» γιορτάζει για έβδομη χρονιά

Ο «Μάης των παραμυθιών» γιορτάζει για έβδομη χρονιά 1

Ένας μήνας γεμάτος από βιβλία, που αφορούν τα παιδιά και τους ενήλικες στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Μάης των παραμυθιών” ξεκίνησε στις 11 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.
 
Τη διοργάνωση ανέλαβε για έβδομη συνεχή χρονιά η μη κερδοσκοπική εταιρία για την προώθηση, αναβίωση και τη διάδοση της άυλης παγκόσμιας κληρονομιάς της τέχνης προφορικής αφήγησης παραμυθιών “Action Art”.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ δίνονται παραστάσεις από καταξιωμένους αφηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνοδεία μουσικής ή όχι, όπως επίσης πολυγλωσσικές αφηγήσεις σε επτά διαφορετικές γλώσσες με φυσικούς αφηγητές και παράλληλη μετάφραση- συναφήγηση.

Ένα βιβλίο με πίστη στον άνθρωπο

Επιπλέον, διεξάγονται σεμινάρια για ενηλίκους και παραμυθάδες, αφηγήσεις παραμυθιών από μικρά παιδιά που θέλουν να πουν μια ιστορία, όπως και συμμετοχή με διήμερες εκδηλώσεις για το παραμύθι στο ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico του δήμου Θεσσαλονίκης και στη Γιορτή Πολυγλωσσίας.

Το πρόγραμμα του “Μάη των Παραμυθιών” υλοποιείται σε διαφορετικούς χώρους της πόλης, όπως σε σχολεία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο λιμάνι, στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Γειτονιά της Αλ. Σβώλου, σε καφέ.

«Το πρόγραμμα “κινείται” σε διάφορα σημεία εντός της πόλης, όπως και οι άνθρωποι της, με στόχο τις συναντήσεις, την ανταλλαγή ιδεών, τη γνωριμία μέσα από το λόγο και τις ιστορίες που ξέρουν να υφαίνουν σχέσεις με το δικό τους μοναδικό τρόπο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Ροδάνθη Δημητρέση της Action Art.

Ο “Μάης των παραμυθιών” στα σχολεία θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων, ενώ η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *