Ο Λάσρι πούλησε τους Μπακς με το δεύτερο ακριβότερο deal του ΝΒΑ


Ο Μαρκ Λάσρι πούλησε το μερίδιο που κατείχε στους Μιλγουόκι Μπακς στους Τζίμι και Ντι Χάσλαμ, ιδιοκτήτες του συλλόγου του NFL Κλίβελαντ Μπρόους, για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το ESPN.

Η συμφωνία, εν αναμονή της έγκρισής της από το NBA, θα είναι η δεύτερη υψηλότερη στην Ιστορία για μια ομάδα μπάσκετ. Η πρώτη ήταν εκείνη για τους Φοίνιξ Σανς του Ματ Ίσμπια για 4 δισεκατομμύρια δολάρια, το ποσό που απαιτήθηκε για την απόσυρσή του και την παράδοση των μετοχών στον Ρόμπερτ Σάρβερ.

Από την άλλη, στη γενική κατάταξη των αμερικανικών αθλημάτων η πώληση των Μπακς είναι τρίτη, πίσω από τα 4,65 δισ. δολάρια που χρειάστηκε τον περασμένο Ιούνιο η οικογένεια Γουόλτον-Πένερ για να αποκτήσει τους Ντένβερ Μπρόνκος.

Η πώληση των Μπακς ακολουθεί μια πορεία που χαράχτηκε τα τελευταία χρόνια και βλέπει την τιμή των αμερικανικών συλλόγων μπάσκετ να αυξάνεται όλο και περισσότερο, ξεκινώντας από το 2014 με τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια που ξόδεψε ο Στιβ Μπάλμερ για τους Λος Άντζελες Κλίπερς μέχρι το 2019, όταν ο Τζο Τσάι έδωσε 2,3 δισεκατομμύρια για την απόκτηση των Μπρούκλιν Νετς.

Το 2014, ο Λάσρι, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2022 προσεγγίστηκε από την Ίντερ ως πιθανός αγοραστής, αγόρασε τους Μπακς μαζί με τον συνάδελφό του, χρηματοδότη των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, Γουές Έντενς, για 550 εκατομμύρια δολάρια, που καταβλήθηκαν στον Αμερικανό γερουσιαστή Χερμπ Κολ.

Ο Λάσρι και ο Έντενς πρωτοστάτησαν επίσης στην κατασκευή του Fiserv Forum, της αρένας στο κέντρο της πόλης όπου παίζουν οι Μπακς και η οποία λειτούργησε το 2018.

Οι Χάσλαμς, που έχτισαν την περιουσία τους μέσω της αλυσίδας φορτηγών Pilot Flying J, κάνουν την τελευταία τους είσοδο στη σφαίρα της σπορ ιδιοκτησίας. Αγόρασαν τους Μπράουνς από τον Ράντο Λέρνερ για κάτι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2012 και τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Κολούμπους Κριού (MLS), το 2019.

naftemporiki.gr



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *