Ο Γιάννης άφησε ανοιχτή κάθε πιθανότητα για το μέλλον του


Το καλοκαίρι του 2021 ήταν το λαμπρότερο, μέχρι σήμερα, στη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο: οδήγησε τους Μπακς στον τίτλο του NBA ύστερα από δεκαετίες, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, φόρεσε το διαμαντένιο δαχτυλίδι που του άνοιξε την πόρτα του Λευκού Οίκου και απόλαυσε μαγικές διακοπές στην αγαπημένη Ελλάδα του.

Η παραμονή του στην Ελλάδα, το περασμένο καλοκαίρι, είχε στιγμές ξενοιασιάς στο φως και το γαλάζιο, συνάντηση με φίλους, περιπλάνηση στις γειτονιές που μεγάλωσε και μια καταπληκτική συνέντευξη-φωτογράφιση στο Costa Navarino για το παγκοσμίου φήμης αμερικανικό περιοδικό GQ, που τον χαρακτήρισε «Αθλητή της Χρονιάς».
«Έξι μήνες πριν έρθω στο ΝΒΑ, πουλούσα πράγματα στους δρόμους. Η μητέρα μου πήγαινε στην αγορά κι εγώ συνήθιζα να την βοηθώ», δήλωσε στον δημοσιογράφο Ζακ Μπάρον. «Ακόμη κοιτάζω το μπλοκ στον Έιτον και αναρωτιέμαι πως στον διάολο το έκανα! Ακόμη αισθάνομαι τον τραυματισμό στο γόνατο και νομίζω ότι θα συνεχίσω να τον αισθάνομαι μέχρι να πεθάνω».

Στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη ο Γιάννης αναφέρθηκε στον αείμνηστο πατέρα του, Τσαρλς. Όπως είπε, την ημέρα του θανάτου του ο ίδιος πήγε να δουλέψει μόνος στο προπονητήριο.
Επίσης, μίλησε για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί πριν υπογράψει την επέκταση με το Μιλγουόκι: «Όλοι 

μου έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν να φύγω από το Μιλγουόκι. Μακάρι ο Κέβιν Ντουράντ να ήταν στην ομάδα μου και όχι απέναντί μου, το ίδιο και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ή ο Στεφ Κάρι. Οι χειμώνες εδώ είναι κρύοι, όμως έμεινα γιατί το εύκολο ήταν να αποχωρήσω. Είναι πολύ εύκολο να φεύγεις».

Στη συνέχεια, «έσκασε» η… βόμβα. Ερωτηθείς για το μέλλον του και αν σκέφτεται να αποχωρήσει κάποτε από τα «ελάφια», απάντησε με την ειλικρίνεια που την χαρακτηρίζει: «Ο στόχος ήταν να φέρουμε ένα πρωτάθλημα και το κάναμε. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά το κάναμε. Πολύ, πολύ δύσκολο. Λατρεύω τις προκλήσεις. Ποια είναι η επόμενη; Μπορεί να μη βρίσκεται εδώ».

Και συνέχισε: «Εγώ και η οικογένειά μου επιλέξαμε να μείνουμε στο Μιλγουόκι επειδή το αγαπάμε και επειδή μας έχει φροντίσει. Για τώρα. Σε δύο χρόνια, αυτό μπορεί να αλλάξει. Είμαι ειλικρινής όπως πάντα. Αγαπώ την πόλη, τον κόσμο, θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ».

Η ίδια ερώτηση έγινε και σε έναν από τους μάνατζερ του Γιάννη, τον Άλεξ Σαράτση, αν όντως σκέφτεται να φύγει από το Μιλγουόκι. «Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Σκέφτεται ότι πέτυχε τον στόχο του, θέλει η επόμενη πρόκληση να είναι το repeat, αλλά αν το κάνεις κι αυτό, τι ακολουθεί;», απάντησε εκείνος.

 





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *