Ο Donald Trump επεκτείνει για ακόμη έναν χρόνο το μπλόκο στη Huawei

Ο Donald Trump επεκτείνει για ακόμη έναν χρόνο το μπλόκο στη Huawei 1

Ο Donald Trump και η κυβέρνηση του συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, καθώς αποφάσισαν να επεκτείνουν για ακόμη έναν χρόνο το μπλόκο απέναντι στη Huawei και γενικότερα για εταιρείες που θα μπορούσα να αποτελέσουν απειλή για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν χάσει τις Προεδρικές Εκλογές του προσεχή Νοεμβρίου, ο νέος Πρόεδρος πιθανότατα δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα για να αρθεί η απόφαση μέχρι το Μάιο του 2021.

Η απειλή εξακολουθεί να υφίσταται για την Εθνική Ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ. Γι’ αυτόν τον λόγο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στις 15 Μαΐου 2019 πρέπει να επεκταθεί και πέραν της 15ης Μαΐου 2020. Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 2020 (d) της Εθνικής Νομοθεσίας Έκτακτων Αναγκών (50 U.S.C. 1622(d)) συνεχίζω για έναν χρόνο την ισχύ της Εντολής 13873 που προστατεύει τις τεχνολογίες και υπηρεσίες των τηλεπικοινωνιών.

Για τη Huawei δεν αλλάζει κάτι, καθώς η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη των δικών της Huawei Mobile Services και να εμπλουτίζει το κατάστημα AppGallery με εφαρμογές. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις από τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας που θέλουν να συνεργαστούν με τη Huawei σε διάφορους τομείς.

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *