Ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου επιστρέφει ανανεωμένος

Ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου επιστρέφει ανανεωμένος

Ένα χρόνο μετά τη Χρυσή του επέτειο, ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» επιστρέφει για να προσφέρει νέες συγκινήσεις στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, στον πιο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα της χώρας!

Μία από τις μακροβιότερες διοργανώσεις ιστιοπλοΐας της χώρας, που συνδιοργάνωνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), η οποία έχει λάβει τιμής ένεκεν το όνομα του ιδρυτή της, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 29 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου, με σημείο εκκίνησης τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και προορισμό το μαγευτικό νησί της Άνδρου.

Ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου επιστρέφει ανανεωμένος 1

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει 30 σκάφη και πληρώματα, μεταξύ των οποίων τους Χάλκινους Ολυμπιονίκες του Ρίο 2016 Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, που θα συμμετάσχουν στον συναρπαστικό απαιτητικό αγώνα. Το παρόν θα δώσουν πολλοί επισκέπτες αλλά και προσκεκλημένοι, που θα παρακολουθήσουν από κοντά μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση, κατά την οποία η δις Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου θα κάνει ανάλυση του αγώνα και της τακτικής και επίδοσης των σκαφών. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι και ο Αργυρός Ολυμπιονίκης ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο φετινός αγώνας, εκτός από το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, περιλαμβάνει πλήθος κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με αφετηρία το Welcome Cocktail Party της Eurobank Private Bank Luxembourg, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, το παραδοσιακό BBQ Party, το διασκεδαστικό SUP Event by BIC®, για να καταλήξει στην Τελετή Λήξης και το δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την λαμπρή Τελετή Απονομής και το Cocktail Party στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου επιστρέφει ανανεωμένος 2

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Λεωνίδας Πολέμης, δήλωσε: «Για άλλη μία χρονιά, η Άνδρος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον σημαντικότερο και δυσκολότερο αγώνα ιστιοπλοΐας της Ελλάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος για την επιτυχή διοργάνωση του σημαντικού αυτού αγώνα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φέτος θα είναι περισσότεροι από ποτέ!»

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, δήλωσε: «Χτίζοντας στην πετυχημένη περυσινή Χρυσή επέτειο συνεχίζουμε την προσπάθεια να προσελκύσουμε συμαντικές νέες συμμετοχές με τα εντυπωσιακότερα και μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά  που ταξιδεύουν στο Αιγαίο, φέρνοντας υψηλής ποιότητας διεθνείς συμμετοχές, αθλητές και επισκέπτες στο ιστορικό νησί της Άνδρου».

Ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου επιστρέφει ανανεωμένος 3

Ο Kωνσταντίνος Τσιβεριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Private Bank Luxembourg, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, συμπλήρωσε: «Η τράπεζα είναι ιδιαίτερα ευτυχής που στηρίζει ένα θεσμό με μεγάλη παράδοση και συμβολισμό εξ ίσου ισχυρό με την Άνδρο, ένα νησί στενά συνδεδεμένο με τη θάλασσα και την ελληνική ναυτιλία. Το άθλημα της ιστιοπλοΐας, χαρακτηρίζεται από τη συλλογική προσπάθεια, την κατάλληλη προετοιμασία, τη συνεργασία των πληρωμάτων και την ικανότητα αντιμετώπισης με επιτυχία οποιασδήποτε αντιξοότητας ακόμη και κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες. Χαρακτηριστικά που διέπουν και το μοντέλο λειτουργίας της τράπεζάς μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *