Ντόναλντ Τραμπ: «Στενότερες από ποτέ οι σχέσεις με την Ελλάδα»

Στη γεωστρατηγική σημασία και στην ιστορία της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, στη συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από την κατ΄ιδίαν συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τις χαρακτήρισε εκπληκτικές και σημείωσε πως είναι στενότερες παρά ποτέ.

Ειδική αναφορά έκανε στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να ανακάμψει πάρα πολύ γρήγορα. «Από απόψεως ποσοστού, μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες επιστροφές στον κόσμο. Είναι τεράστια ανάκαμψη και τα έχετε καταφέρει πάρα πολύ καλά».

«Θα συζητήσουμε και είμαι σίγουρος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να μου πει. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις διμερείς μας σχέσεις», πρόσθεσε ο κ. Τραμπ.

Ντόναλντ Τραμπ: «Στενότερες από ποτέ οι σχέσεις με την Ελλάδα» 1

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «προσβλέπουμε στη θετική σας υποστήριξη, θέλουμε αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γιγαντώσουμε την οικονομία με ένα ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι θα νιώσουν τη διαφορά». 

Για το Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το ζήτημα του Ιράν και την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, μετά την εκτέλεση από αμερικανικές δυνάμεις, του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Είχαμε επίθεση πρόσφατα, ανθρώπους να τραυματίζονται και ένα νεκρό. Αυτό ήταν έργο του στρατηγού Σουλεϊμανί. Σώσαμε πολλές ζωές με την επέμβαση στη Βαγδάτη», δήλωσε μεταξύ άλλων χαρακτηρίζοντας τον Σουλεϊμανί «τέρας».

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Τραμπ τις χαρακτήρισε εκπληκτικές και σημείωσε πως είναι στενότερες παρά ποτέ.

Ειδική αναφορά έκανε στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να ανακάμψει πάρα πολύ γρήγορα. «Από απόψεως ποσοστού, μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ανακάμψεις στον κόσμο. Είναι τεράστια ανάκαμψη και τα έχετε καταφέρει πάρα πολύ καλά». υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν τον αποκάλεσε «μάρτυρα», είπε ότι ο καθένας έχει την άποψη του. «Διαφωνώ μαζί του αλλά πρέπει να λάβει υπόψη την κοινή γνώμη της χώρας του», συμπλήρωσε.

«Ήταν τρομοκράτης, κάτι που γνώριζε και η προηγούμενη διοίκηση Ομπάμα», είπε ακόμη, ενώ ερωτηθείς για την αντίδραση της Τεχεράνης, τόνισε πως «αν το Ιράν κάνει οτιδήποτε που δεν θα έπρεπε να πράξει, τότε θα υποφέρουν από τις συνέπειες» και συμπλήρωσε πως «εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσκετικοί σε σχέση με την πολιτιστική τους κληρονομιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *