Ντερμπάρα στο Λονδίνο με νικήτρια την Τσέλσι

Ντερμπάρα στο Λονδίνο με νικήτρια την Τσέλσι 1

Πολλές συγκινήσεις είχε το παιχνίδι της Τσέλσι με την Άρσεναλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τη 2η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με 2-0, η Άρσεναλ ισοφάρισε, αλλά στο τέλος πήραν τη νίκη με 3-2.

Οι δύο ομάδες ήταν για ένα ημίχρονο ήταν εντυπωσιακές από τη μέση και μπροστά, πέτυχαν τέσσερα γκολ κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα. Η είσοδος του Αζάρ στην επανάληψη άλλαξε το σκηνικό, οι «μπλε» είχαν ουσία και πήραν το δεύτερο τρίποντο στη σεζόν. Αντίθετα, οι «κανονιέρηδες» μετρούν δυο ήττες στην έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1992-93.

Φουλ πίεση με… το καλημέρα της αναμέτρησης η Τσέλσι, η οποία είδε τον Πέδρο στο 3ο λεπτό να έχει ένα καλό σουτ. Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη φάση του ματς ήταν για την Αρσεναλ, ο Οζίλ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά… κατάφερε να αστοχήσει. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν ουσία και στην επόμενη φάση άνοιξαν το σκορ. Στο 9′ ο Αλόνσο έδωσε υπέροχη ασίστ στον Πέδρο, ο οποίος με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα βρέθηκαν κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά το σουτ του Μπάρκλεϊ πέρασε άουτ.

Ίδιο σκηνικό λίγο αργότερα, μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους «κανονιέρηδες», γκολ για τους «μπλε». Στο 19′ ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν από την πάσα του Μπεγερίν έστειλε από κοντά τη μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό, ο Μοράτα έκανε δύσκολη τη ζωή του Μουστάφι και με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Ήταν το πρώτο τέρμα του Ισπανού από τον Δεκέμβρη του 2017.

Κι όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, κάλυψαν τα κενά στην άμυνα, έκλεισαν χώρους  και με διαδοχικές πλαγιοκοπήσεις έβαλαν δύσκολα στους «μπλε». Ο Μχιταριάν στο 31′ έχασε τεράστια ευκαιρία, αλλά δεν… επηρεάστηκε. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ιβόμπι έκανε την πάσα και ο Αρμένιος με υπέροχο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κέπα.

Οι παίκτες του Έμερι είχαν πάρει τον έλεγχο, έπαιζαν αρκετά από την πλευρά του Αλόνσο και εκμεταλλεύθηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο την έλλειψη αλληλοκάλυψης. Έτσι, στο 41′ ο Μχιταριάν βρήκε ιδανικά τον Ιβόμπι και ο τελευταίος έφερε το ματς στα ίσα. Χαρακτηριστικό είναι πως η Άρσεναλ είχε πέντε τελικές από το κουτί έπειτα από πλαγιοκοπήσεις, αλλά σε δυο από αυτές Ομπαμεγιάνγκ (43′) και Ιβόμπι (45′) δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή.

Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε, οι δυο ομάδες έριξαν περισσότερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και απέφυγαν τα ρίσκα. Η Τσέλσι ήταν πιο απειλητική, αλλά στο 52′ ο Παπασταθόπουλος με εντυπωσιακή τοποθέτηση στο σουτ του Καντέ έσωσε την ομάδα του. Κόβασιτς και Αζάρ πήραν θέση στο 60ο λεπτό και οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους.

Στο 78′ ο Καντέ πρόλαβε τον Σωκράτη, αλλά η κεφαλιά πέρασε άουτ. Όμως, τρία λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση για τους «μπλε». Σούπερ η πάσα του Αζάρ, πετάχτηκε ο Αλόνσο και διαμόρφωσε το 3-2. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν τα κενά στην άμυνα της Άρσεναλ και είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ, αλλά τόσο ο Αζάρ όσο και ο Ζιρού απέτυχαν να σκοράρουν.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *