Νόμιμη η ένταξη του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ

Νόμιμη η ένταξη του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ

Νόμιμη η ένταξη του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ 1

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Υγείας, με τα οποία το  νοσοκομείο  και το ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού εντάσσονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ενώ παράλληλα μετονομάζονται.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμα τα επίμαχα προεδρικά διατάγματα αλλά με νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Στις γνωμοδοτήσεις τους (68/2018) οι σύμβουλοι Επικρατείας διαπιστώνουν ότι και τα δύο σχέδια Π.Δ. έχουν στο κείμενό τους «κακότεχνες διαγραφές που δημιουργούν αμφιβολίες και θεωρούνται ως εκ τούτου ότι δεν αποτελούν διατάξεις του σχεδίου Π.Δ.» και καλούν σε διευκρινήσεις το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης, υποδεικνύουν την αναγραφή συγκεκριμένης δαπάνης καθώς όπως είναι γνωστό, βασική   προϋπόθεση της νομιμότητας των σχεδίων Π.Δ. είναι η υποχρεωτική αναγραφή της δαπάνης που ενδεχομένως προκαλούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι με τα σχέδια Π.Δ. οι δύο μονάδες υγείας των φυλακών Κορυδαλλού εντάσσονται στο  ΕΣΥ και το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού μετονομάζεται σε «Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού» ενώ το νοσοκομείο κρατουμένων θα φέρει το όνομα «Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *