Νησί Κουλέμπρα, μια ήσυχη γωνιά της Καραϊβικής

Εξερευνώντας ένα ειρηνικό νησί του Πουέρτο Ρίκο

Οι εξωτικές παραλίες με τη λευκή άμμο και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι έχουν κάνει το νησί Κουλέμπρα γνωστό όχι για αυτά που έχει, αλλά για αυτά που δεν έχει.

Εδώ δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, καζίνο, αλυσίδες fast-food, κυκλοφοριακή συμφόρηση και κυρίως άγχος.

Νησί Κουλέμπρα, μια ήσυχη γωνιά της Καραϊβικής 1

Βρίσκεται σε απόσταση 27χλμ. από την ηπειρωτική χώρα του Πουέρτο Ρίκο, αλλά μοιάζει σαν να βρίσκεστε σε έναν εντελώς διαφορετικό πλανήτη από πολιτιστική άποψη, αφού ο αργός ρυθμός του νησιού μπορεί μερικές φορές να σας πάρει λίγο χρόνο για να συνηθίσετε.

Νησί Κουλέμπρα, μια ήσυχη γωνιά της Καραϊβικής 2

Η παραλία Φλαμίνγκο είναι η πιο γνωστή και μαζεύει τόσο τουρίστες όσο και επισκέπτες με τα πεντακάθαρα νερά της να φιλοξενούν έναν πλούσιο υδάτινο κόσμο. Άλλες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η Ταμαρίντο, η Κάρλος Ροζάριο και η Ζόνι. Στην ερημική παραλία Μπράβα που σημαίνει γενναίος στα ισπανικά καλύτερα να απολαύσετε απλά τη θέα καθώς λόγω των ισχυρών ρευμάτων απαγορεύεται το κολύμπι.

Νησί Κουλέμπρα, μια ήσυχη γωνιά της Καραϊβικής 3

Το καταφύγιο άγριων ζώων του νησιού ιδρύθηκε από τον Teddy Roosevelt στις αρχές του 20ου αιώνα και φιλοξενεί σπάνια είδη πτηνών και χελώνες. Σε ένα μικρό και παραδοσιακό αγροτόσπιτο φιλοξενείται η ιστορία του νησιού καθώς και τεχνουργήματα και φωτογραφίες των ανθρώπων της φυλής Taino.

Νησί Κουλέμπρα, μια ήσυχη γωνιά της Καραϊβικής 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *