Νέος οδηγός κουζίνας με γεύσεις από τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη

Νέος οδηγός κουζίνας με γεύσεις από τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη

Νέος οδηγός κουζίνας με γεύσεις από τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη 1

Συνταγές από τη σύγχρονη εκδοχή της Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας και γεύσεις βασισμένες στην ιδιαίτερη γαστρονομία της πόλης, περιέχει ο νέος οδηγός κουζίνας “THE CONTEMPORARY CUISINE OF THESSALONIKI”, με 14 συνταγές από σεφ της πόλης.

Πρόκειται για το δεύτερο γαστρονομικό οδηγό που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του εκθεσιακού “διδύμου” Detrop/Oenos και Artozyma (24-26 Φεβρουαρίου 2018) και αφορά μια από τις δράσεις του Thessaloniki food festival.

Την παρουσίαση έκανε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ο οποίος εξήρε το έργο των νέων και ταλαντούχων σεφ της πόλης που εργάζονται πάνω στη γαστρονομική μας παράδοση.
 
“Η Θεσσαλονίκη ως brand γίνεται ορατή πλέον. Είμαστε σε καλό δρόμο μιας μακράς πορείας”, είπε ο κ.Πέγκας και πρόσθεσε: “Είμαστε στην αρχή ενός αφηγήματος αλλά η πόλη γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή για τη γαστρονομία της και τις δράσεις που σχετίζονται με αυτήν. Οι προσπάθειες συνεχίζονται”, πρόσθεσε.

Για τη Θεσσαλονίκη που μεταμορφώνεται μίλησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελένη Ψυχούλη, σημειώνοντας ότι “η πόλη έχει ανθίσει με τα γκουρμέ φεστιβάλ καθώς την επισκέπτονται άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό”. Ψηλά στις προτιμήσεις της κ.Ψυχούλη πάντως, παραμένουν “ως σταθερές αξίες”, οι μεζέδες και το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν τα ονόματα της νέας ομάδας των τριών Ambassadors chefs, οι οποίοι θα είναι οι φετινοί πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομίας και θα συνοδεύουν τις αποστολές στο εξωτερικό. Πρόκειται για τον Λάμπρο Ρώσσιο, τον Αντώνη Μουστάκη και τον Δημήτρη Τασιούλα. Την ίδια ώρα έγινε και η παρουσίαση του νέου γαστρονομικού καλαθιού με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, που θα τους συνοδεύσει στο εξωτερικό για να προβάλει και να αναδείξει τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της περιοχής.

Αναφερόμενη στη φετινή διοργάνωση, η υπεύθυνη της Detrop – Oenos, Σέβη Καφφά, έκανε λόγο για εξαιρετικά αποτελέσματα και τόνισε ότι καταγράφηκαν συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδος και εκθέτες που κάλυψαν όλη την γκάμα των προϊόντων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *