Νέο VR headset – αναφορά από την Qualcomm με επεξεργαστή Snapdragon 845

Νέο VR headset – αναφορά από την Qualcomm με επεξεργαστή Snapdragon 845

Νέο VR headset – αναφορά από την Qualcomm με επεξεργαστή Snapdragon 845 1

Μερικές ημέρες πριν την έναρξη του MWC 2018 στη Βαρκελώνη, η Qualcomm προχωρά στα αποκαλυπτήρια ενός νέου headset εικονικής πραγματικότητας με επεξεργαστή Snapdragon 845 που βασίζεται στην πλατφόρμα Snapdragon Mobile VR και έχει σκοπό να αποτελέσει συσκευή-αναφορά για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Νέο VR headset – αναφορά από την Qualcomm με επεξεργαστή Snapdragon 845 2

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση του Snapdragon 835, το νέο μοντέλο προσφέρει 30% μεγαλύτερη ταχύτητα και καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια, ενώ προφανώς έρχεται με πληθώρα νέων δυνατοτήτων χάριν στον αναβαθμισμένο επεξεργαστή Adreno 630 GPU. Διαθέτει, επίσης, τέσσερις κάμερες με τις δύο να ακολουθούν τις κόρες των ματιών του χρήστη έτσι ώστε η επεξεργασία της εικόνας να είναι καθαρότερη στο σημείο που κοιτά ο χρήστης.

Νέο VR headset – αναφορά από την Qualcomm με επεξεργαστή Snapdragon 845 3

Επιπλέον, υποστηρίζει την τεχνολογία Roomscale με 6 βαθμούς ελευθερίας με αποτέλεσμα ο χρήστης να κινείται πραγματικά μέσα στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας για να βιώνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, αντί να κάθεται απλά σε ένα σημείο. Η τεχνολογία αυτή εντοπίζει τα φυσικά εμπόδια και ενημερώνει τον χρήστη όταν πλησιάζει πολύ κοντά σε κάποιο για να τα αποφύγει χωρίς να διακόπτεται η VR εμπειρία του.

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *