Νέο bug απενεργοποιεί ξαφνικά την άδεια χρήσης του Windows 10 Pro

Μετά τα προβλήματα με το Windows 10 October 2018 Update και τη διαγραφή αρχείων εν αγνοία του χρήστη, η Microsoft έρχεται αντιμέτωπη με ένα νέο ζήτημα που αναδείχτηκε τις τελευταίες ώρες από ορισμένους χρήστες στο δίκτυο Reddit. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές σχετικά με την ξαφνική απενεργοποίηση της ψηφιακής άδειας χρήσης του Windows 10 Pro, ενώ σε κάποιους από τους πληγέντες τους εμφανίστηκε και ειδοποίηση ότι η άδεια τους αφορά το Windows 10 Home.

Προς τιμήν της η Microsoft εντόπισε γρήγορα το νέο πρόβλημα και ήδη εκπρόσωπος του τμήματος υποστήριξης δήλωσε τα εξής:

“Η Microsoft εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση σχετικά με το τρέχον ζήτημα που αφορά την έκδοση Pro. Έχει παρατηρηθεί σε Ιαπωνία, Κορέα, ΗΠΑ και αρκετές άλλες χώρες. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα με τον server της Microsoft για τα κλειδιά ενεργοποίησης και ορισμένοι πελάτες μπορεί να βλέπετε το μήνυμα ότι το λογισμικό τους δεν είναι ενεργοποιημένο. Οι μηχανικοί μας εργάζονται για να δώσουν λύση και αναμένεται ότι όλα θα λειτουργούν κανονικά σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες.”

Ακολούθησε και δήλωση του Jeff Jones, υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft:

“Ένας μικρός αριθμός χρηστών αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λειτουργικού συστήματος. Το ζήτημα βρίσκεται σε στάδιο επίλυσης από τους μηχανικούς μας και μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα λειτουργούν όλα κανονικά”

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε και εσείς πρόβλημα, τότε ρίξτε μια ματιά στα updates του συστήματος μήπως έχει γίνει αυτόματα η διόρθωση.

[Microsoft]

Advertisements

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *