Nearby Share: Το AirDrop της Google λανσάρεται επίσημα από σήμερα

Nearby Share: Το AirDrop της Google λανσάρεται επίσημα από σήμερα 1

Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών, η Google λανσάρει επίσημα από σήμερα τη λειτουργία Nearby Share για συσκευές Android, με την αρχή να γίνεται από τα Pixel smartphones και ορισμένα μοντέλα της Samsung, ενώ θα υποστηρίζεται μελλοντικά από όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν έκδοση Android 6.0 ή μεταγενέστερη.

Το Nearby Share αποτελεί μια αντίστοιχη λειτουργία με το AirDrop της Apple και ουσιαστικά επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων σε κοντινές συσκευές επιλέγοντας την ταχύτερη δυνατή σύνδεση (Bluetooth, Bluetooth LE, WebRTC ή p2p WiFi), άρα θα μπορεί να γίνει η μεταφορά χωρίς να είσαι απαραίτητα online. Ο αποστολέας θα επιλέγει το αρχείο που επιθυμεί (π.χ. μια φωτογραφία), θα βρίσκει τη συσκευή του παραλήπτη και ο τελευταίος θα λαμβάνει μια ειδοποίηση για το εισερχόμενο, το οποίο μπορεί να δεχθεί ή να απορρίψει.

Για όσους ανησυχούν ότι η συσκευή τους θα είναι μονίμως ορατή σε πληθώρα αγνώστων όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, η Google διευκρινίζει πως θα μπορούν να κρατούν τη συσκευή τους “κρυμμένη” ή ορατή μόνο σε ορισμένες επαφές τους. Ακόμη, θα υπάρχει η δυνατότητα να μοιραστείς αρχεία εντελώς ανώνυμα.

Εκτός από τα Android smartphones, το Nearby Share θα λειτουργεί και με τα Chromebooks στο μέλλον.

[embedded content]

[Google]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *