Νέα προσφυγή κατά του «μαύρου» στο Mega

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και 120 εργαζόμενοι (τεχνικοί και διοικητικοί) στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Στην προσφυγή τους ζητούν την ακύρωση της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που διατάσσει την παύση της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στο Mega στους οποίους «δεν έχει καταβληθεί ουδέν ποσό έναντι των δεδουλευμένων αποδοχών τους από τον Ιούνιο του 2016 και εφεξής», με βάση την απόφαση του ΕΣΡ οδηγούνται στην απώλεια των θέσεων εργασίας και στην απώλεια των δεδουλευμένων αποδοχών και μισθών υπερημερίας.

Την περασμένη εβδομάδα, με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου, «πάγωσε» η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία αποφασίστηκε να σταματήσουν οι εκπομπές στον τηλεοπτικό σταθμό μετά από αίτηση της Τηλέτυπος Α.Ε.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί. Η αίτηση ακύρωσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 4 Μαΐου του 2018.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *