Νέα έξοδος στις αγορές με επανέκδοση 7ετούς ομολόγου – News.gr


Εντός της εβδομάδας η χώρα θα αναζητήσει νέο δανεισμό

Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωρά η Ελλάδα στις επόμενες ημέρες.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan να προχωρήσουν τη διαδικασία επανέκδοσης του 7ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2020.

Όσον αφορά στο κόστος δανεισμού για την Ελλάδα, η JPMorgan υπολογίζει πλέον ότι η διαφορά απόδοσης (spreads) των ελληνικών έναντι των γερμανικών ομολόγων θα είναι χαμηλότερη από τα επίπεδα των 201 μονάδων βάσης, που αρχικά προέβλεπε. Συγκεκριμένα εκτιμά ότι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο το spread θα κινηθεί κοντά στις 170 μονάδες βάσης, ενώ στα τέλη του έτους, αλλά και τον Μάρτιο του 2023 θα είναι κοντά στις 180 μονάδες βάσης. Σημειώνεται, πως ο τίτλος έχει λήξη τον Απρίλιο του 2027 και είχε εκδοθεί με κουπόνι 2% και απόδοση 2,013%.

Η νέα έξοδος της Ελλάδος στις αγορές έρχεται μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές από ΒΒ με θετικές προοπτικές, από τηνStandard & Poor’s, η οποία απέχει πλέον ένα σκαλοπάτι μόνο από την επενδυτική βαθμίδα.

Σχετικά Tags

Ελλάδα 7ετές ομόλογο

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.