Νέα απευθείας πτήση Σεούλ-Αθήνα με πρωτοβουλία Κουντουρά

Τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από την Νότια Κορέα

Τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από την Νότια Κορέα ανοίγουν μετά την πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για την δρομολόγηση νέα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Σεούλ. Από την κορεατική μητρόπολη όπου βρίσκεται η Έλενας Κουντουρά για τις ανάγκες της 7ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού εξασφάλισε την πολιτική στήριξη της κορεατικής κυβέρνησης για το θέμα.

Στη συνάντησή της με τον ομόλογό της Υπουργό Do Jonghwan, ο οποίος είναι και μεγάλος λάτρης της Ελλάδας και του πολιτισμού της, είχε ως αποτέλεσμα τη δημόσια στήριξη της κορεατικής κυβέρνησης στα media της Νότιας Κορέας για την ανάγκη δρομολόγησης μία απευθείας πτήσης μεταξύ των δύο χωρών. Ανάλογη ήταν και η στήριξη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Hong Youngpyo, o οποίος ασκεί πίεση στον εθνικό αερομεταφορέα Korean Air για την υποστήριξη του εγχειρήματος.

Πρόθεση της Korean Air είναι έναρξη προγραμματισμένων πτήσεων πιλοτικά την θερινή περίοδο του 2019 με την υποστήριξη των μεγάλων tour operators της Νότιας Κορέας KAL tours και Hanjin Group. Ενώ, μετά τη συνάντηση της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού με την ηγεσία της Korean Air εξετάζεται επιπλέον η δρομολόγηση επιπλέον πτήσεων μέσω stop over των απευθείας πτήσεων Σεούλ – Λισαβόνα ή Σεούλ – Μαδρίτη. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πλέον οι συνθήκες είναι περισσότερο ώριμες σε σχέση με το παρελθόν και εγγυούνται την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η τουριστική κίνηση σύμφωνα με τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού έχει εξαπλασιαστεί από το 2014, όπου είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα μόλις 11.000 Κορεάτες τουρίστες σε πάνω από 50.000 επισκέπτες το 2017 και σχεδόν 70.000 το 2018. Η ραγδαία άνοδος του τουριστικού ρεύματος από τη Νότια Κορέα αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, με το στόχο να έχει τεθεί το 2020 στους 200.000 Κορεάτες τουρίστες.
Νέα απευθείας πτήση Σεούλ-Αθήνα με πρωτοβουλία Κουντουρά 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *