ΝΔ: Οριστική εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ από 4 στους 10 ψηφοφόρους του

ΝΔ: Οριστική εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ από 4 στους 10 ψηφοφόρους του

ΝΔ: Οριστική εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ από 4 στους 10 ψηφοφόρους του 1

Οριστική εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ  από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του και παγίωση της προοπτικής αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης της RASS για  το Action 24, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι:
Επιβεβαιώνεται η απόλυτη πολιτική κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με διψήφια και διαρκώς διευρυνόμενη διαφορά. Η ΝΔ φαίνεται και σε αυτήν την έρευνα να διασφαλίζει την αυτοδυναμία, καθώς στο 29,7% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου (έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ) θα πρέπει προφανώς να προστεθεί και ένα σημαντικό ποσοστό του 14,3% των πολιτών που περιλαμβάνονται στην λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφο.

Τέσσερις στους 10 πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δηλώνουν με κάθε τρόπο την απαρέσκεια και την αποστροφή τους για το συγκεκριμένο κόμμα επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το έχουν εγκαταλείψει οριστικά.

Αυτό φαίνεται από μια σειρά ερωτήσεων που δεν σχετίζονται κατ’ ανάγκη με την
πρόθεση ψήφου.

– Το 29,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λένε ευθαρσώς ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα (το οποίο και κατονομάζουν), ενώ το 9,1% δηλώνει αποφασισμένο να μην πάει καν στην κάλπες. Συγκεκριμένα το 10,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΔ, το 5,5% ΚΙΝΑΛ, το 3,3% ΚΚΕ, το 2,3% Ενωση Κεντρώων, το 2,2% ΧΑ, και το 5,4% κάποιο άλλο κόμμα.

– το 35,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κατάσταση όχι μόνον δεν θα βελτιωθεί αλλά ότι θα επιδεινωθεί μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο του Αυγούστου, γεγονός που πιστοποιεί ότι ουδόλως πείθονται από το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης.

– το 37,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επιδιώξει λύση του Σκοπιανού τώρα, γιατί δεν έχουν καν πεισθεί ότι είναι ευνοική η σημερινή συγκυρία.

– το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν το αίτημα να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές -και μάλιστα με το επιχείρημα η κυβέρνηση δεν έχει πλέον νομιμοποίηση να δεσμεύει το μέλλον της χώρας-, διαφωνώντας έτσι ριζικά με την επιθυμία του κ. Τσίπρα να εξαντλήσει την τετρατία.

Επιπλέον δε η ίδια έρευνα επιβεβαιώνει ότι πάνω από το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή περί τις 4 ποσοστιαίες μονάδες του εκλογικού σώματος) έχουν ήδη μετακινηθεί απευθείας στη ΝΔ. Αυτό δεν φαίνεται μόνον από τις λεγόμενες
συσπειρώσεις όπου το 10,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές της ΝΔ. Επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το 13,4% των πρώην ψηφοφόρων του κ. Τσίπρα δηλώνουν σήμερα ότι ο Κ.Μητσοτάκης είναι
καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και από ένα εξίσου εντυπωσιακό στοχείο:

Μόνο το 37,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας «μιλά τη γλώσσα της αλήθειας», με το 49,4% να απαντά κανείς και το 10,3% να δηλώνει ότι την αλήθεια τι λέει ο κ. Μητσοτάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *