Να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος συλληφθέντων στην επέτειο Γρηγορόπουλου


Η ΕΕ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων  (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγείλει τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις μια σειρά εκπρόσωποι σωματείων και Φορέων που έγιναν από την Ελληνική Αστυνομία με κυβερνητική εντολή παρά το γεγονός ότι τηρούσαν όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.) και θέλησαν να αποτίσουν τιμή στο χώρο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ απαιτεί την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος των συλληφθέντων και την άρση των προστίμων που έχουν επιβληθεί. 

Μεταξύ των συλληφθέντων, όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ,  εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια στην επιδημία, πρόεδρος και μέλη των ΔΣ σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ, άλλοι εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, οργανώσεων και πολιτικών νεολαιών παρεμποδίστηκαν να αφήσουν ένα λουλούδι για να αποτίσουν φόρο τιμής στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
«Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της Αστυνομίας να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων που έγινε με κυβερνητική εντολή.

Είναι ολοφάνερο ότι οι απαγορεύσεις και η αστυνομοκρατία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση. Αντίθετα με αυτές τις αντιδημοκρατικές ενέργειες επιχειρείται να συσκοτιστούν οι μεγάλες ευθύνες που έχει η ίδια τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επιχειρείται ταυτόχρονα να φιμωθεί κάθε φωνή που αντιδρά στα αντεργατικά μέτρα που περνά η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες εν μέσω πανδημίας», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. 

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος των συλληφθέντων και την άρση των προστίμων που έχουν επιβληθεί», καταλήγει. 

 





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *