8 συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

8 συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

Διαβάστε 8 συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού ώστε να προσανατολιστείτε στα βασικά σημεία μιας ανακαίνισης. Σύμφωνα με τη Montclair Painting, εταιρεία που δραστηριοποιείται για πάνω από 25 χρόνια στις ανακαινίσεις σπιτιών, το βάψιμο και τη στέγαση στο New Jersey, από Έλληνες ομογενείς, η ανακαίνιση είναι κάτι που χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

8 συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

1. Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση σπιτιού

Πριν ξεκινήσετε μια ανακαίνιση, βεβαιωθείτε πάντα ότι τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά είναι σε καλή κατάσταση και εάν υπάρχουν δομικές εργασίες αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν, όπως η αποκατάσταση ζημιών στους σωλήνες ή η υγρασία. Δεν είναι τα πιο συναρπαστικά πράγματα για να επενδύσετε, αλλά θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις δαπανηρές επισκευές κατά τη διαδικασία της ανακαίνισης.

Ενημερώστε τους γείτονες

Συμβουλευτείτε τους γείτονές σας μόλις ξέρετε τι θέλετε να κάνετε στην ανακαίνισή σας. Τα σπίτια είναι τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία μας και κανείς δεν αρέσει να παραμένει στο σκοτάδι σε κάτι που τους επηρεάζει άμεσα. Επιπλέον, θέλετε να ζήσετε σε ένα θετικό περιβάλλον μόλις ξεκινήσει η ανακαίνιση χωρίς ενοχλήσεις από παρεξηγημένους γείτονες.

Εκτίμηση κόστους

Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας, να εξετάσετε όλες τις επιλογές σας και να ελέγξετε το εκτιμώμενο κόστος πριν πάτε στο συμβούλιο και δεσμεύσετε έναν οικοδόμο. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ο προϋπολογισμός σας πρέπει να αυξηθεί, μπορείτε να λάβετε ορθολογικές, ενημερωμένες αποφάσεις και επίσης να έχετε την ευκαιρία να αποσυρθείτε αν χρειαστεί.

Δημιουργία χρονοδιαγράμματος

Η ύπαρξη λεπτομερών σχεδίων και χρονοδιαγραμμάτων πριν ξεκινήσετε είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του προϋπολογισμού Ζητήστε τη βοήθεια ενός σχεδιαστή ή διαχειριστή έργου και δώστε την καλύτερη δυνατή πιθανότητα μείωσης των κρυφών δαπανών.

Φτιάξτε ένα σχεδιάγραμμα

Να γράφετε πάντα ένα σύντομο σχεδιάγραμμα για τον εαυτό σας και τους εμπόρους  που να περιγράφει λεπτομερώς τι προσπαθείτε να πετύχετε και γιατί, τι θέλετε να ξοδέψετε, τι μπαίνει, τι πρέπει να βγει. Επίσης, ποιος χρησιμοποιεί τους χώρους και τι χρησιμοποιήστε τα για, χρονικά πλαίσια και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί να ανατρέξετε όποτε πρέπει να λάβετε μια απόφαση.

Βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία

Συναντηθείτε με μερικούς διαφορετικούς σχεδιαστές και κατασκευαστές για να βεβαιωθείτε ότι έχουν το σωστό επίπεδο εμπειρίας και δεξιοτήτων για να ολοκληρώσουν τη δουλειά, αλλά τελικά θα πρέπει να πάτε με ποιον πιστεύετε ότι μπορείτε να ταιριάξετε προσωπικά – θα κάνει την εμπειρία πολύ περισσότερο απολαυστική!

2. Πού ενθαρρύνετε τους πελάτες να αναζητούν έμπνευση;

Όταν βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια συζήτησης του στυλ του πελάτη και ποια στοιχεία σχεδίασης θέλουν να ενσωματώσουν,  πάντα να αναζητούν έμπνευση στο Pinterest για να πάρουν μια αίσθηση για αυτό που θέλουν στο χώρο τους. Και οι δύο σελίδες, Pinterest και Houzz είναι υπέροχα σημεία εκκίνησης όταν αναζητάτε έμπνευση και ψάχνετε το στυλ σας.

3. Πώς δημιουργείτε τη βέλτιστη διάταξη για ένα σπίτι;

Πρέπει να σκεφτούμε την οικογένεια και τις μοναδικές ανάγκες τους. Έχοντας μικρά παιδιά πρέπει να υιοθετήσει περισσότερο μια ανοιχτή κάτοψη. Εάν είστε εργένης, ίσως θελήσετε να μετατρέψετε ένα εφεδρικό υπνοδωμάτιο σε δωμάτιο προπόνησης ή γραφείο. Όλα εξαρτώνται από την φάση της ζωής σας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την κατάρτιση κάτοψης.

4. Πώς διατηρείτε ένα χώρο οργανωμένο αλλά εξακολουθεί να φαίνεται κομψός;

Ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε οργανωμένοι είναι να δημιουργήσετε σκόπιμους χώρους για παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας. Νομίζω ότι ο αποθηκευτικός χώρος είναι το πιο υποτιμημένο μέρος ενός σπιτιού. Η επαρκής αποθήκευση μπορεί να κάνει κάθε δωμάτιο να αισθάνεται πιο γαλήνιο και όμορφο απλώς αφαιρώντας την ακαταστασία και απελευθερώνοντας οπτικό χώρο. Μου αρέσει να αγοράζω μοναδικά κομμάτια που προσφέρουν πολύ πρακτικό οργανωτικό χώρο.

Για παράδειγμα, έναν παλιό τροφοδότη κοτόπουλου από ξύλο σε ένα κατάστημα αντίκες που μου αρέσει και ζει στον επάνω όροφο στην αίθουσα παιχνιδιών. Είναι ο τέλειος «ενσωματωμένος» οργανωτικός χώρος για τα παιδιά και ταιριάζει με το στυλ της αγροικίας. Εάν δεν έχετε χώρο για ένα έπιπλο, χρησιμοποιήστε μοναδικά καλάθια, κάδους και κιβώτια που σας βοηθούν να οργανώσετε το χάος. Αναζητήστε πρακτικά κομμάτια που λένε μια ιστορία και ταιριάζουν στο στυλ σας. Αυτά μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να βρεθούν, αλλά αξίζει τον κόπο να περιμένετε.

5. Ποιες είναι μερικές εύκολες επιδιορθώσεις που μπορούν να ανανεώσουν ένα σπίτι;

Για το εσωτερικό, απλές αλλαγές όπως νέα φωτιστικά, μια ανανέωση βαφής στους τοίχους του σπιτιού από τους Montclair Painters μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην οπτική ανανέωση του σπιτιού.

Φρεσκάρετε το τοπίο, προσθέτοντας νέα παραθυρόφυλλα και τυλίγοντας στήλες με ημερομηνία από κόκκινο ξύλο ή ξύλο κέδρου. Αυτά είναι όλα τα πράγματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε άμεσα και χωρίς να ξεφύγετε από τον αρχικό προϋπολογισμό σας με την εταιρεία Montclair Painting.

6. Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία σχεδίασης για τη σύνδεση ενός δωματίου ή σπιτιού;

Μην  σχεδιάζετε το σπίτι σας με χωρίς νόημα στοιχεία απλά για να το διακοσμήσετε. Πάρτε το χρόνο σας και μαζέψτε κομμάτια που έχουν σημασία για εσάς, είτε είναι πλαισιωμένες οικογενειακές φωτογραφίες, ένα όμορφο ρολόι αντίκες που σας μιλάει, είτε ένα πλεκτό που σας θυμίζει τη γιαγιά σας. Προσέξτε στη διαδικασία και μην βιαστείτε. Αυτά τα στοιχεία είναι αυτά που κάνουν το σπίτι να νιώθει σαν στο σπίτι σας.

Ρίξτε την ιδέα ότι το σπίτι σας πρέπει να φαίνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο έξω από το παράθυρο. Αυτό που ξεχωρίζει ένα σπίτι είναι όταν εστιάζετε στην ιστορία της οικογένειάς σας και όχι σε ένα ιδανικό στυλ. Βρείτε κομμάτια που σας μιλούν και δώστε στον εαυτό σας την ελευθερία να πείτε την ιστορία σας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο.

7. Ποια είναι τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσουμε σε ένα σπίτι σύμφωνα με τη Montclair painting;

Κάθε σπίτι έχει δυνατότητες. Αλλά τελικά το δυναμικό πρέπει να καλύψει ρεαλιστικά τον συνολικό προϋπολογισμό ανακαίνισης. Πάντα να κάνετε μια επιθεώρηση για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι είναι δομικά υγιές. Έχουμε δει θεμελιώδη ζητήματα που θα κοστίσουν έως και 20.000 ευρώ. Εάν το κόστος των διαρθρωτικών ζητημάτων μειώνει πάρα πολύ τον συνολικό προϋπολογισμό ανακαίνισης, γνωρίζουμε ότι δεν είναι αυτό που χρειάζεται και ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να συνεχίσουν να ψάχνουν.

8. Ασχοληθείτε με την οροφή

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το στυλ, την αισθητική και τη μακροπρόθεσμη απόδοση κατά την επιλογή των υλικών στεγών σας. H Montclair Roofing μπορεί να σας βοηθήσει. Τα κεραμίδια οροφής είναι μια επιλογή χαμηλής συντήρησης και προσφέρουν οφέλη μείωσης ήχου και μόνωσης, καθώς και αντοχή στη φωτιά και στον αέρα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές: κεραμικές, τερακότα και σκυρόδεμα και οι Montclair Roofers μπορούν να το αναλάβουν για εσάς.

Διαβάστε περισσότερα για ανακαίνιση σπιτιού:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *