«Μονοπάτι του Γίγαντα», ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στη Βόρεια Ιρλανδία

«Μονοπάτι του Γίγαντα», ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στη Βόρεια Ιρλανδία

Με την πρώτη ματιά μπορεί να πει κανείς ότι μοιάζουν με τεράστια παξιμάδια από βίδες

Το «Μονοπάτι του Γίγαντα» (Giant’s Causeway) όπως είναι γνωστό βρίσκεται στην περιοχή Antrim και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια, υπήρχε έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή. Οι πολυγωνικοί βασάλτινοι κίονες δημιουργήθηκαν από την ταχεία ψύξη της καυτής λάβας.

«Μονοπάτι του Γίγαντα», ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στη Βόρεια Ιρλανδία 1

Το εντυπωσιακό αξιοθέατο εντυπωσιάζει με τους κίονες σε σχήμα εξαγώνου που εφάπτονται μεταξύ τους και δίνουν την εντύπωση ενός τεράστιου μελισσιού.

«Μονοπάτι του Γίγαντα», ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στη Βόρεια Ιρλανδία 2

Οι κίονες σε κάποια σημεία φτάνουν τα 12 μέτρα ύψος και 28 εκατοστά πλάτος, ενώ ορισμένες κολόνες έχουν έως και οκτώ πλευρές. Σε πολλά σημεία η συμμετρία μεταξύ των βράχων είναι τέτοια, που δύσκολα πείθεται κανείς ότι η περιοχή είναι δημιούργημα της μητέρας φύσης.

«Μονοπάτι του Γίγαντα», ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στη Βόρεια Ιρλανδία 3

Σύμφωνα με το θρύλο, το πέτρινο μονοπάτι δημιουργήθηκε από τον πολεμιστή Fionn MacCumhaill προκειμένου να φτάσει στη Σκωτία και να πολεμήσει τον πολεμιστή Benandonner.

Μια άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι ο MacCumhaill πέταξε μεγάλα κομμάτια μιας βουνοπλαγιάς για να μπορέσει να προσεγγίσει την αγαπημένη του στο νησί Στάφα των Εβρίδων.

«Μονοπάτι του Γίγαντα», ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στη Βόρεια Ιρλανδία 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *