«Μονόδρομος» οι συγχωνεύσεις τραπεζών

SHUTTERSTOCK

Από την έντυπη έκδοση

Της Ειρήνης Σακελλάρη

sak@naftemporiki.gr
 
Ένα χρηστικό εγχειρίδιο για την επιτυχημένη συγκέντρωση της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς περιγράφει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο εποπτικό συμβούλιο του SSM, Douard Fernandez-Bollo, σκιαγραφώντας τις εποπτικές προσδοκίες της ΕΚΤ για συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι οποίες αποτυπώνουν την εκτίμηση πως η συνένωση πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη αποτελεί μονόδρομο και πως η ενοποίηση αυξάνει την ανθεκτικότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Γεγονός είναι ότι το θέμα της συγκέντρωσης του κλάδου σαφώς προβλημάτιζε τον SSM και πριν από την πανδημία. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία, στη χώρα μας, έναν περίπου χρόνο νωρίτερα διατύπωνε τη θετική άποψη του εποπτικού μηχανισμού για τις συγχωνεύσεις τραπεζών, ενώ δεν απέκλειε τη διαδικασία ακόμη και για την Ελλάδα, παρότι διαθέτει περιορισμένο αριθμό πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο κ. Bollo σκιαγραφεί τις εποπτικές προσδοκίες της ΕΚΤ για συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως η συνένωση πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη θα συμβάλει στη διασφάλιση του μέλλοντος της ευρωπαϊκής οικονομίας και πως η ενοποίηση του κλάδου θα αυξήσει την ανθεκτικότητά του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *