Μόνο 32.000 εμβολιασμοί σήμερα σύμφωνα με τον Μ. Θεμιστοκλέους

Μόνο 32.000 εμβολιασμοί σήμερα σύμφωνα με τον Μ. Θεμιστοκλέους


Ιδιαίτερη έμφαση στην επιστροφή των αδειούχων και τα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσουν, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας της χώρας μας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τους εμβολιασμούς, η σημερινή ημέρα αναμένεται να κλείσει με 32.000 εμβολιασμούς, ενώ ήδη είχαν γίνει 20.000. Την τελευταία εβδομάδα κλείστηκαν 96.000 νέα ραντεβού από πολίτες που θα κάνουν την πρώτη δόση.

Το 53,5% του γενικού πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Συνεχίζονται τα προγράμματα του εμβολιασμού κατ’ οίκον, με 5.050 πολίτες να έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο εμβολιασμός ειδικών ομάδων (πχ Ρομά), αλλά και ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές με 12.000 πολίτες να έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κατάταξη  για τηντην πορεία των εμβολιασμών βρίσκεται περίπου στην μέση και συμπλήρωσε ότι ο Αύγουστος ως μήνας διακοπών αποτυπώθηκε στους ρυθμούς που προχώρησε ο εμβολιασμός.

Ακολούθως επισήμανε, ότι η επιστροφή των αδειούχων του καλοκαιριού, πρέπει να συνοδευτεί με τήρηση των μέτρων, κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμού για όσους δεν το έχουν πράξει και αποφυγή επισκέψεων σε πρόσωπα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τις πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή από τις διακοπές.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *