Μητσοτάκης στον ΣΕΒΕ: Η πανδημια δεν γκρέμισε την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης στον ΣΕΒΕ: Η πανδημια δεν γκρέμισε την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης στον ΣΕΒΕ: Η πανδημια δεν γκρέμισε την ελληνική οικονομία 1

Μήνυμα αισιοδοξίας για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας επιχείρησε να στείλει στους Έλληνες Εξαγωγείς ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 45η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΕ.

Ο κ. Μητσοτσάκης ανέφερε ότι παρά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσαν στην οικονομική ζωή  οι προκλήσεις των αυξανόμενων τουρκικών πιέσεων μέσω του μεταναστευτικού στον Έβρο και κυρίως της πανδημίας του κορωνοϊού

που «κλόνισε, όμως δεν γκρέμισε την οικονομική και κοινωνική ζωή,  η Ελλάδα διατήρησε μέρος της δυναμικής που είχε κατακτήσει το β’ εξάμηνο του 2019 και τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Εξήρε μάλιστα τον κλάδο των εξαγωγών λέγοντας ότι «παρουσίασαν την καλύτερη επίδοση, με πρώτο τον κλάδο τροφίμων και ποτών».

Ο κύριος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης που πρόκειται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη των Ελλήνων Εξαγωγέων :

«Όλα όσα έγιναν, γίνονται και θα γίνουν συνδέονται ευθέως με τα ζητούμενα και του δικού σας χώρου, των εξαγωγών. Φορολογικές ελαφρύνσεις, η εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και το ψηφιακό κράτος σας αφορούν, ως δυναμικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας. Αυτές οι αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

Σύντομα θα υπάρξει γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου και αυτές τις μέρες η Βουλή συζητά νόμο που θα επιτρέπει μικροπιστώσεις, χωρίς εγγυήσεις, προς επιχειρηματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις που ζητούν γρήγορα μικρά κεφάλαια.

Και ακολουθεί άλλο νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει το ιδιωτικό χρέος, θα εξυγιαίνει προβληματικά εταιρικά σχήματα και θα προσφέρει μία «δεύτερη ευκαιρία» σε όποιον αναλαμβάνει το ρίσκο ενός σχεδίου, αλλά τελικά αποτυγχάνει να το υπηρετήσει.».

naftemporiki.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *