Μισό δισ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

Μισό δισ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

Μισό δισ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων 1

Μετά την ένταξη 1.304 νέων επενδυτικών σχεδίων

Tην ένταξη επιπλέον 1.304 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στην δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μετά την αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης.

Η συνολική δημόσια δαπάνη στο πλαίσιο της δράσης, μετά τις νέες εντάξεις, ανέρχεται σε 501.507.136,41 ευρώ και το ύψος του συνολικού επιλέξιμου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού φθάνει τα 1.003.636.275,90 ευρώ, που αφορούν σε 3.889 επενδυτικά σχέδια.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, σημειώνει, ότι «με τις διαδοχικές αυξήσεις της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης έχει ενταχθεί ένας κρίσιμος αριθμός χιλιάδων επενδυτικών σχεδίων στη χώρα, με συνολικές επενδύσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ».

Προσθέτει δε, ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα τη στρατηγική της στόχευση για ποιοτικές και βιώσιμες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και να ικανοποιεί, χρηματοδοτικά, το αυξημένο ενδιαφέρον για ίδρυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *