Μιλάνο, το σταυροδρόμι τέχνης, μόδας και πολιτισμού

Είτε το επιλέξετε για τα ψώνια σας, είτε για να χαλαρώσετε, η πόλη του Ιταλικού Βορρά δε θα σας απογοητεύσει

Το Μιλάνο είναι γνωστό στους περισσότερους για τη βιομηχανία μόδας, αλλά είναι επίσης ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε με απίστευτη τέχνη, μουσεία και αξιοθέατα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Ιταλίας υπήρξε ανέκαθεν σταυροδρόμι στους εμπορικούς δρόμους από τη βόρεια Ευρώπη προς τη Ρώμη. Μάλιστα, εκεί βρίσκεται η βάση κάποιων από τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους μόδας και αποτελεί τη μητρόπολη της πολυτελούς κατανάλωσης.

Μιλάνο, το σταυροδρόμι τέχνης, μόδας και πολιτισμού 1

Με πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά τα μεσαιωνικά της κάστρα συνυπάρχουν αρμονικά με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Ο Duomo, ο δεύτερος σε μέγεθος καθεδρικός ναός της χώρας και ο τρίτος παγκοσμίως, αποτελείται από 3.200 μαρμάρινα γλυπτά και 135 κωδωνοστάσια, ενώ στην κορυφή φιλοξενείται το χρυσό άγαλμα της Παναγίας, η La Madonnina, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι κάτοικοι. Για μια πανοραμική θέα της πόλης, πρέπει κανείς να ανέβει 150 σκαλοπάτια μέχρι την ταράτσα του ναού.

Στην περίφημη Σκάλα του Μιλάνου, ο ταξιδιώτης θα δει από κοντά το εντυπωσιακό εσωτερικό με τα χρυσά θεωρεία που φιλοξένησε καλλιτέχνες όπως ο Τοσκανίνι και η Μαρία Κάλλας.

Μιλάνο, το σταυροδρόμι τέχνης, μόδας και πολιτισμού 2

Η Αψίδα της Ειρήνης κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Luigi Canonica για να περάσει ο Ναπολέων, ενώ η εκκλησία San Bernardino alle Ossa που χρονολογείται από το 1145 φιλοξενεί εκατοντάδες οστά στους εσωτερικούς της χώρους.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Κάστρο του Σφόρζα που χτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα και σήμερα αποτελεί ένα λαβύρινθο από μουσεία με εκθέματα και αρχεία. Κάποια από τα κυριότερα είναι η Πινακοθήκη, το Μουσείο Αρχαίας Τέχνης, το Αιγυπτιακό Μουσείο και το Μουσείο Μουσικών Οργάνων.

Μιλάνο, το σταυροδρόμι τέχνης, μόδας και πολιτισμού 3

Το παλιότερο κανάλι της πόλης, το γραφικό Νaviglio Grande ενδείκνυται για βόλτες καθώς εδώ χτυπά η νυχτερινή «καρδιά» της πόλης με εστιατόρια, μπαρ και στέκια καλλιτεχνών.

Ένα μαρμάρινο μεσαίο δάχτυλο χεριού ύψους 11 μέτρων «καλωσορίζει» όσους επισκέπτονται την κεντρική πλατεία Affari μπροστά από το χρηματιστήριο της πόλης. Η δημιουργία του Maurizio Cattelan ονομάζεται «L.O.V.E.» και ο καλλιτέχνης είχε δηλώσει πως το έργο του αποτελεί περισσότερο μία κίνηση αγάπης παρά ένα σχόλιο στον κόσμο της οικονομίας.

Μιλάνο, το σταυροδρόμι τέχνης, μόδας και πολιτισμού 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.