Μία… λαμπερή έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Μία… λαμπερή έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Μία... λαμπερή έκθεση στη Θεσσαλονίκη 1

Το άνοιγμα νέων αγορών και η προβολή του ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εξωτερικού, αποτελεί τους βασικούς στόχους της φετινής έκθεσης KOSMIMA, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στο διάστημα 21- 23 Οκτωβρίου, από τη ΔΕΘ-Helexpo.

Η 32η ετήσια φθινοπωρινή συνάντηση του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν και να ανανεώσουν τις συλλογές τους για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής έκθεσης συγκαταλέγεται η συμμετοχή εταιρειών με ελληνικό κόσμημα, που διακρίνεται για τον ιδιαίτερo σχεδιασμό και την υψηλή κατασκευαστική του ποιότητα, καθώς και με ορθόδοξο θρησκευτικό κόσμημα (σταυρό).

Στην 32η Kosmima συμμετέχουν 79 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονται από την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Αίγυπτο και τις βαλκανικές χώρες.

Στην έκθεση συμμετέχουν κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπροσώποι και χονδρέμποροι κοσμημάτων, ωρολογίων και πολύτιμων λίθων, καθώς και εταιρείες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα.

Στο πλαίσιο της φετινής KOSMIMA, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διεξάγεται και ο 28ος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος.
 
Πρόκειται για έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου και κατ΄ επέκταση να συμβάλει στην ανάπτυξη του ελληνικού κοσμήματος.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.

Το φετινό θέμα του ήταν «Μαζί για Πάντα», αναδεικνύοντας την σημασία της βέρας ως του πιο διακριτικού και απλού κοσμήματος με τη μεγαλύτερη δύναμη, ενός συμβόλου της παντοτινής ένωσης δύο ανθρώπων.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν μαθητές σχολών αργυροχρυσοχοΐας, σπουδαστές σχολών σχεδιασμού και επαγγελματίες σχεδιαστές, κατασκευαστές, σχεδιαστικές ομάδες ή εταιρείες κ.λ.π., που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο κοσμήματος.

Τα σχέδια όλων των συμμετεχόντων, όπως σημειώνεται σχετικά, θα παρουσιαστούν στην 32η KOSMIMA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *