Μία κοινή έκθεση ζωγραφικής 22 καλλιτεχνών «συνδέει» Καβάλα και Δράμα

Μία κοινή έκθεση ζωγραφικής 22 καλλιτεχνών «συνδέει» Καβάλα και Δράμα

Μία κοινή έκθεση ζωγραφικής 22 καλλιτεχνών «συνδέει» Καβάλα και Δράμα 1

Κοινή έκθεση ζωγραφικής 22 Καβαλιωτών και Δραμινών καλλιτεχνών, με τον γενικότερο τίτλο «Drama Kavala Art Walk», παρουσιάζεται για έναν μήνα στο ιστορικό κτήριο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη στην παραθαλάσσια πόλη, στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο γειτονικών περιοχών, με τη στήριξη των δυο δήμων, των δημοτικών τους επιχειρήσεων και της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που αποτελεί ταυτόχρονα και μια ακόμα προσπάθεια συνεργασίας των δυο πόλεων στον πολιτιστικό τομέα, έγιναν από τους δυο δημάρχους των γειτονικών πόλεων, τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο με την παρουσία πολλών καλλιτεχνών.

«Η έναρξη λειτουργίας της έκθεσης ζωγραφικής», υπογράμμισε η πρώτη, «στέλνει το μήνυμα της καλής συνεργασίας και επικοινωνίας που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας.

Σε αυτό το ζεστό χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης φιλοξενούμε την έκθεση που συνδιοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Δράμας, ο πάντα δραστήριος και καρποφόρος Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας».

«Στο πλαίσιο του “Πνευματικού Μαΐου”, οι φορείς των δυο πόλεων», συνέχισε η ίδια «δείχνουν έναν νέο δρόμο συνεργασίας: αυτόν του πολιτισμού. Καβάλα και Δράμα έχουν διαχρονικά πολλά κοινά στοιχεία που τις φέρνουν κοντά και τις κάνουν να συνεργάζονται αρμονικά σε πολλούς τομείς».

«Τώρα, ανοίγουμε έναν ακόμα νέο δρόμο συνεργασίας με την τέχνη και τον πολιτισμό. Είμαι πεπεισμένη ότι και αυτή τη φορά θα καταφέρουμε να ενώσουμε τις πολιτιστικές ανησυχίες των συμπολιτών μας αλλά και τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις. Νομίζω λοιπόν πως αυτή η έκθεση αποτελεί μια πολύ καλή προσπάθεια και ευκαιρία», είπε η κ. Τσανάκα.

Μία πρωτοβουλία μαθητών και εκπαιδευτικών στην Καβάλα για τον ρόλο της πολυγλωσσίας!

Ο δήμαρχος Δράμας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι μέσα από αυτή την έκθεση ζωγραφικής «ανοίγουμε τις πύλες της συνεργασίας του πολιτισμού με μια ξεχωριστή έκθεση που διατηρεί και εμπλουτίζει αυτόν τον σπουδαίο κρίκο του πολιτισμού προάγοντας την τέχνη και θέτοντας ως σκοπό την αναντίρρητη ζωογόνα επίδρασή της στην καθημερινότητα της ζωής των δημοτών μας».

«Τα καλαίσθητα δημιουργήματα των καλλιτεχνών που συνθέτουν την έκθεση, αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα για την προάσπιση των Τεχνών», είπε ο κ. Μαμσάκος

Στον μεγάλο καλλιτεχνικό πλούτο των 2 περιοχών αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της η επιμελήτρια της έκθεσης Βίκυ Κωνσταντινίδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Και οι δύο πόλεις είναι γνωστές για τα καλλιτεχνικά φεστιβάλ που διοργανώνουν εδώ και πολλές δεκαετίες και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να παρακολουθήσουμε που βρίσκονται και σε εικαστικό επίπεδο».
 
«Όπως ο Καλλιτεχνικός Μάιος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθεί να αναδείξει τις εικαστικές τέχνες της Καβάλας, το ίδιο επιδιώκει και το “Drama Art Walk” με τον εικαστικό πλούτο της Δράμας αντίστοιχα», πρόσθεσε η ιστορικός τέχνης.

«Η πρώτη προσπάθεια εικαστικού διαλόγου των δύο πόλεων», συνέχισε η ίδια, «οδήγησε στη γέννηση του “Drama Kavala Art Walk – 4ος Καλλιτεχνικός Μάιος».

Οπως επεσήμανε, «είκοσι δύο καλλιτέχνες από τις δύο πόλεις ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στο φιλότεχνο κοινό των πόλεων αυτών τις δημιουργίες τους. Μια πληθώρα διαφορετικών καλλιτεχνικών ρευμάτων και τεχνικών θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο της έκθεσης δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να εξοικειωθεί με κάθε έκφανση του σύγχρονου εικαστικού κόσμου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *