Μεταβίβαση Optima Α.Ε.Δ.Α.Κ και Optima Factors στην Optima Bank

Μεταβίβαση Optima Α.Ε.Δ.Α.Κ και Optima Factors στην Optima Bank

Μεταβίβαση Optima Α.Ε.Δ.Α.Κ και Optima Factors στην Optima Bank 1

Ειδική άδεια στη θυγατρική της εταιρεία Ireon Investments LTD (πωλήτρια), προκειμένου να προβεί σε πώληση των μετοχών που κατέχει στις εταιρείες Optima Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ και Optima Factors A.E. παρείχε η Motor Oil.

Αγοράστρια των μετοχών των παραπάνω εταιρειών θα είναι η Optima Bank A.E. στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας η Ireon Investments LTD συμμετέχει με ποσοστό 97,08 %.

Σήμερα η τελευταία κατέχει ποσοστό 94,52 % του μετοχικού κεφαλαίου της Optima Asset Management Α.Ε.Δ.ΑΚ. και ποσοστό 100 % του μετοχικού κεφαλαίου της Optima Factors A.E.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μotor Oil με την απόφαση του καθόρισε τις προτεινόμενες τιμές στο ύψος των 0,74 ευρώ ανά μετοχή της Optima Asset Management Α.Ε.Δ.ΑΚ. και 1,70 ευρώ ανά μετοχή της Optima Factors A.E.

Οι παραπάνω τιμές ανά μετοχή κρίνονται στην έκθεση της Grant Thornton ως εύλογες και δίκαιες για την εταιρεία και τους μετόχους της που δεν είναι συνδεδεμένα μέρη συμπεριλαμβανομένων των μετόχων της μειοψηφίας της εταιρείας. Οι προαναφερθείσες τιμές ανά μετοχή αντιστοιχούν σε αξία σε 199.870,30 ευρώ για το 94,52% των μετοχών της Optima Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. και 6.307.000 ευρώ για το σύνολο των μετοχών της Optima Factors A.E.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο 2019 η συνολική εκταμίευση της Ireon για την αγορά του 94,52 % της Optima Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ ήταν 200.000 ευρώ και για την αγορά του 100% της Optima Factors Α.Ε. ήταν 6.300.000 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *