Με Βασιλεία ή Αγιαξ ο ΠΑΟΚ

Με Βασιλεία ή Αγιαξ ο ΠΑΟΚ 1

Τελικά η Μαρσέιγ δεν έκανε το χατίρι στον ΠΑΟΚ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Europa League με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα… ντόμινο αλλαγών στον 2ο και στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Το είχαμε γράψει από την Τρίτη πως ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να κατακτήσει το τρόπαιο η ομάδα του Μήτρογλου για να είναι κατά πάσα πιθανότητα στους ισχυρούς του 2ου προκριματικού. Ωστόσο η Ατλέτικο δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί (3-0 την Μαρσέιγ) και έστειλε τον ΠΑΟΚ στους ανίσχυρους γνωρίζοντας ήδη τους πιθανούς αντιπάλους.

Με την κατάκτηση των Ισπανών αφαιρείται αυτόματα μία ομάδα από τις συνολικά έντεκα που θα έμπαιναν συνολικά στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Kι αυτό γιατί η Ατλέτικο έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος. Την θέση της στους ομίλους παίρνει η 3η ομάδα της Γαλλίας! Ετσι δέκα ομάδες θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια. Για να βγουν τα ζευγάρια οι εκπρόσωποι της Τουρκίας και της Τσεχίας θα βρεθούν αυτόματα στον τρίτο προκριματικό.

Οπερ σημαίνει πως στον δεύτερο προκριματικό μένουν τέσσερις ομάδες. Βασιλεία, Αγιαξ, ΠΑΟΚ και Στουρμ. Στην κλήρωση της 19ης Ιουνίου τα δεδομένα θα έχουν ως εξής για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ισχυροί
Βασιλεία 71.000
Αγιαξ 53.500

Ανίσχυροι
ΠΑΟΚ 29.500
Στουρμ Γκρατς 6.750

Αυτόματα λοιπόν ο ΠΑΟΚ βουτάει στα βαθιά. Γιατί εάν αποκλειστεί θα ψάξει ευρωπαϊκό όμιλο μέσω των προκριματικών του Europa League. Ωστόσο εάν καταφέρει να προκριθεί ακόμα κι αν αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα μπει στους ομίλους του Europa League χωρίς να δώσει κάποιο άλλο παιχνίδι.

Δεν του έκατσε του ΠΑΟΚ ο οποίος θα ψάξει από νωρίς για την ευρωπαϊκή του υπέρβαση. Για την ακρίβεια στις 24 Ιουλίου…

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *