Δείτε τις φωτογραφίες

Αν και πολλοί γνωρίζουν τη Σαντορίνη για το ηφαιστειακό τοπίο της, τα λευκά σπίτια της, το ηλιοβασίλεμα της Οίας και τα υπέροχα Φηρά.

Μόνο που οι ομορφιές του νησιού δεν είναι μόνο αυτές.

Με προορισμό το μεσαιωνικό χωριό της Σαντορίνης 1

Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τα Φηρά βρίσκεται ένα χωριό που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Ο περίφημος Πύργος, η παλιά -έως το 1800- πρωτεύουσα του νησιού βρίσκεται στην ενδοχώρα, στο ψηλότερο σημείο της Σαντορίνης, στον Προφήτη Ηλία.

Με προορισμό το μεσαιωνικό χωριό της Σαντορίνης 2

Στο κέντρο του Πύργου βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο με τα σπίτια αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω του. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της εποχής της ενετοκρατίας, με διάσπαρτες εκκλησίες, αρχοντικά αλλά και χωριατόσπιτα κι έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Σαντορίνης και η ανοικοδόμησή του τοποθετείται χρονικά στον 10ο αιώνα.

Με προορισμό το μεσαιωνικό χωριό της Σαντορίνης 3

Όλο το χωριό είναι μια πρόκληση για τον επισκέπτη, που έχει την ευκαιρία να ανέβει στο κάστρο, να περιηγηθεί στα σοκάκια με το ξεχωριστό «χρώμα» και να απολαύσει το περίφημο σαντορινιό ηλιοβασίλεμα, κι ας μην είναι στην Οία.

Με προορισμό το μεσαιωνικό χωριό της Σαντορίνης 4

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *